Cumpărături sustenabile la Târgul de Sărbătoare #ReClothing

de | | 3 Minute

JCI Cluj continuă șirul faptelor bune în comunitate

JCI Cluj vă invită în 7 și 8 decembrie la Târgul de Sărbătoare #ReClothing, un eveniment al faptelor bune. Clujenii vor avea parte de sesiuni de shopping sustenabil, dar și workshop-uri cu stiliști și designeri. Banii strânși vor fi utilizați pentru cadouri care vor ajunge la zeci de copii din comunități defavorizate ori centre speciale din județul Cluj.

În cadrul acestui eveniment, zeci de articole vestimentare vor primi o a doua șansă. Proiectul a început ca un pas către diminuarea risipei din domeniul textil, date fiind statisticile îngrijorătoare: industria de fashion e a doua cea mai poluantă din lume, iar 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate.

“ReClothing e un eveniment în care îmbinăm faptele bune și ideea de sustenabilitate. Ne dorim să le arătăm oamenilor că schimbarea pornește chiar din garderoba lor și vrem să le oferim cadrul necesar în care pot să testeze. În plus, un astfel de eveniment e un prilej de implicare și de a face un gest pentru comunitate”, declară Ioana Pîrlea, VP Marketing JCI Cluj.

Voluntarii au pregătit sesiuni de shopping sustenabil, workshop-uri cu stiliști și designeri, dar și ateliere de cadouri – atât pentru cei care au nevoie de un strop de inspirație și sunt în căutarea unui dar de Crăciun, cât și pentru cei care vor să facă o faptă bună.

Targ de Sarbatoare ReClothing 2

Mai mulți designeri români s-au alăturat inițiativei, astfel că veți găsi la târg și articole semnate de creatori talentați, într-un colț dedicat lor – de la rochii și paltoane cu un croi aparte, la bluze cu broderii vechi de zeci de ani sau sacouri pictate manual. Veți găsi piese donate de designerii Laura Ciobanu, Carmina Cimpoeru, Maia Rațiu, Isabela Teodor, Ana Maria Dincă, Miha Cîrlugea, dar și haine din Livada cu Rochii și Atelier de Dor sau din colecțiile LaDonna și KoModa. Nu vor lipsi nici decorațiunile de sărbătoare.

“Nu bucurăm să vedem un răspuns pozitiv din partea unui număr mare de creatori care au rezonat cu ideea noastră de proiect. E un prilej bun și de a face publicului cunoștință cu designerii și micii producători români. Încurajarea afacerilor locale, sprijinirea unor oameni talentați, unicitatea și calitatea adusă prin ceea ce fac ei – toate sunt motive pentru care a cumpăra local e important”, spune Ovidiu Lădar, membru JCI Cluj.

Din banii strânși vom pregăti cadouri pentru zeci de copii – de la jucării și rechizite, la haine, produse de igienă sau dulciuri. Vom ajunge în comunități defavorizate din Bonțida, Mociu și Cășeiu, dar și în centre de copii din Cluj-Napoca și Turda. Mai mult de atât, avem pregătit un colț special în care participanții pot pregăti chiar ei un cadou pentru micuți, pentru a-și reaminti ce înseamnă să dăruiești bucurie.


Iată câteva informații despre noi: Pe lângă ReClothing facem și alte lucruri frumoase: avem în derulare Tech It Out – prin care aducem tehnologia mai aproape de copiii din mediul rural, o campanie de advocacy – prin care căutăm soluții pentru integrarea mai facilă pe piață a persoanelor defavorizate, Tu ce respiri – plantăm arbori în oraș pentru un medium ai sănătos și prietenos, Serile JCI – evenimentele prin care ne propunem să inspirăm comunitatea, respectiv TOYP – un proiect prin intermediul căruia promovăm tinerii remarcabili.

Între proiectele care au pornit din JCI Cluj se numără și Food Waste Combat, care a ajuns să producă reale schimbări atât în comportamentul cetățenilor, cât și în industria alimentară.

JCI Cluj are în prezent peste 45 de membri care vor să devină mai buni în domeniul lor și în leadership, dar și să se implice în comunitate și să producă schimbări pozitive în jurul lor. La nivel internaţional, JCI (Junior Chamber International) este cea mai mare organizaţie pentru tineri lideri şi antreprenori. Are 100 de ani de existenţă, este prezentă în peste 6.000 de comunităţi locale din 120 ţări şi numără peste 200.000 de membri.

Cum vă puteți implica? Donați:

  • prin Revolut sau BT Pay la 0723476830
  • sau prin transfer în contul asociației JCI Active Citizens Cluj – RO04BTRLRONCRT0254378205 Banca Transilvania
  • pentru device-uri, vă rugăm să ne lăsați un mesaj privat pe Facebook sau la adresa [email protected]

Comunicat de presă