Târgul de mărțișor 2019 | Cadouri pentru începutul primăverii

de | | 3 Minute

Târgul de Mărțișor 2019 s-a desfășurat și anul acesta în Piața Unirii

De 1 martie, ca în fiecare an, am întâmpinat primăvara cu mărțișoare și prospețime specifică sezonului la Târgul de Mărțișor 2019. Aici, oameni de toate vârstele, de la cel mai mic la cel mai mare, au avut ocazia să vadă și să cumpere cele mai frumoase mărțișoare pentru cei dragi. Fiecare mărțișor a fost făcut, la rândul lui, cu multă dragoste și dăruire.Încă de dimineață, Piața Unirii a fost plină de activitate. Pe vremea rece, dar totuși plăcută, specifică începutului de Martie, lumea a început de zori să se îmbulzească aici. De la cel mai mic la cel mai mare, cu toții explorau căsuțele de la Târgul de Mărțișor 2019 pentru a găsi cadoul perfect de 1 martie.

Produse artizanale făcute cu drag

La Târgul de Mărțișor 2019 sunt tot felul de meșteșugari și oameni care pun pasiune în ceea ce fac și oferă niște produse unice. De exemplu, la una dintre căsuțele amenajate în centru, putem găsi cadouri ideale pentru cei dragi cu totul deosebite. Se pot achiziționa mărțișoare fosforescente, fiecare pregătite manual și cu drag. Pe lângă acestea, se mai găsesc și tablouri și decorațiuni pentru cameră, iar majoritatea produselor se pot personaliza pe loc.

Tâargul de mărțișoare 2019 artizanal

De asemenea, alți oameni au ales să se inspire din istorie, așa că eu venit cu mărțișoare și podoabe de 1 martie cu elemente dacice. Aspectul acestora este cu totul unic și original. Pot servi drept un mod de a întâmpina primăvara prin care îi surprindem pe cei dragi cu ceva original, artizanal, care ne duce cu gândul la vremurile de demult.

Totodată, la fiecare căsuță, magia primăverii se face simțită prin mărțișoarele oferite. Majoritatea vânzătorilor cu care am discutat de aici sunt și cei care au făcut mărțișoarele. Ei ne-au spus că totul a apărut ca o pasiune, iar treptat s-a transformat într-un mod de viață pentru ei.

Târgul de mărțișoare 2019 photo 1

Ce spun clujenii

După cum am menționat mai sus, oameni de la cel mai mic la cel mai mare, au venit aici. Elevi, studenți, părinți, bunici și pitici – cu toții au venit în căutarea frumoaselor mărțișoare ce vestesc primăvara. Ei s-au declarat mulțumiți de acest târg și cum a fost organizat. De asemenea, mulți au zis că au venit aici să caute ceva artizanal, făcut de mână, și nu au fost dezamăgiți de ce au găsit. Cu toate acestea, nu toată lumea a căutat neapărat tradiționalul.Unele persoane au spus că sunt mai mult decât bucuroase să se uite după ceva care e pur și simplu lucrat manual. Au spus că, pentru ei, contează doar să fie făcut din suflet și lucrul acesta să se vadă. Oamenii au declarat că nu caută ceva excentric sau neconvențional. Cu cât mai simplu, cu atât mai bine.

Totodată, acest târg a fost și un prilej pentru oameni să iasă pentru a mai lua o gură de aer. Sau, un alt lucru foarte frumos, am surprins multe persoane căutând mărțișoare alături de (sau poate chiar pentru) prietenii lor patrupezi.

Târgul de Mărțișoare 2019 oameni

Târgul de Mărțișor 2019 a fost (și încă este) unul foarte reușit. Atât vânzătorii, cât și oamenii, s-au declarat mulțumiți de acesta. Clujenii au găsit exact ce și-au dorit, iar vânzătorii au servit cu plăcere podoabele primăverii pregătite cu drag. De asemenea, pentru unii dintre ei, Cluj-Napoca a reprezentat o experiență cu totul nouă, dar au promis că o vor repeta.Primăvara poate, așadar, să înceapă. Dacă nu ați reușit să procurați un mărțișor pentru dumneavoastră sau cei dragi, mai aveți ocazia să o faceți la acest târg. După aceasta, puteți participa la unul din evenimentele clujene recomandate de noi. Astfel, vă puteți bucura de un început de primăvară minunat și în spiritul clujean.

Text și foto: Cosmin Lucuțar – Redactor Cluj.com