Totul despre tăierea cu laser
Pentru o tăiere corespunzătoare a metalelor, există trei factori care se iau în calcul pentru ca rezultatele să fie unele dintre cele mai bune. Este vorba despre tipul metalului care urmează a fi tăiat (aluminiu, carbon, oțel inoxidabil), despre grosimea pe care o are acesta, respectiv despre intervalul de toleranță.
În funcție de acești factori, tăierea cu laser poate fi – sau nu – cea mai bună variantă pe care o ai la îndemână pentru realizarea unor confecții metalice. Iată ce trebuie să știi despre tăierea cu laser.
Ce implică operațiunea de tăiere cu laser?
Procesul de taiere laser implică utilizarea unor mașinării specifice – un laser de mare putere care este direcționat prin optica laser și tehnologia CNC. Pentru că mașinile clasice de tăiat cu laser utilizează dioxidul de carbon, intensitatea laserului este măsurată prin împărțirea puterii la aria de distribuție a materialului. Altfel spus, pentru a tăia metale groase, este nevoie de utilizarea unui laser cu intensitate mai mare decât pentru a tăia o simplă tablă.
Dintre metalele care pot fi tăiate cu laserul în vederea obținerii unor confectii metalice diverse, oțelul inoxidabil și aluminiul sunt cele mai des utilizate. Acestea pot avea diverse dimensiuni și forme – rotunde, pătrate, dreptunghiulare sau chiar forme neregulate.
De ce să alegi tăierea cu laser?
Tehnologia de tăiere cu laser oferă în ziua de azi unele dintre cele mai bune rezultate, date fiind dezvoltările din domeniul tehnologic. Tăierile se pot face extrem de precis, la specificațiile exacte, cu toleranțe foarte mici, astfel că sunt evitate operațiunile de prelucrare secundară, iar rezultatele sunt unele inedite din punct de vedere al finisajelor.
De asemenea, pot fi realizate și confecții metalice sau piese metalice de mici dimensiuni și pot fi combinate mai multe operațiuni într-o singură etapă. Viteza de tăiere și calitatea tăierii, precum și calitatea produselor obținute sunt unele dintre cele mai mari avantaje pe care le implică acest procedeu modern de debitare. În acest fel, sunt reduse și costurile de producție, dar și costul final care revine în sarcina clientului, raportul calitate-preț fiind, în acest fel, unul dintre cele mai bune.
Tăierea cu laser reprezintă, în acest fel, o modalitate de optimizare a modului de prelucrare, respectiv de realizare a confecțiilor metalice, iar îmbunătățirile care sunt aduse de această tehnologie sunt numeroase, ceea ce face ca acest procedeu să fie utilizat la scară cât mai largă în acest domeniu.
Articol publicitar