Sustinem Festivalul Temps d’Image

de | | 2 Minute

In ultimii ani, spatiul artistic independent a devenit tot mai cunoscut in Romania. A face arta independenta inseamna a avea libertatea de alegere a ideilor, a creatiei sau a liniei artistice pe care vrei sa mergi. Proiectele de arta independenta pornesc din suflet, din dorinta de a oferi publicului si altceva.
Problema acestor tip de proiecte nu a fost niciodata lipsa publicului, ci lipsa finantarilor. Fiind independente acestea nu se subordoneaza statului, deci finantarile provin din alte proiecte de finantare sau din sponsorizari.

Un exemplu etalon pentru spatiul independent este Asociatia Colectiv A, organizatie non profit, care a devenit cunoscuta de-a lungul anilor datorita proiectului sau major, Festivalul Temps d’Image.
Asa cum se intampla in cazul proiectelor facute cu suflet, in spatele Asociatiei Colectiv A stau oameni care se dedica non stop platformelor artistice alternative, unde arta nu este privita ca un loc de munca, ci ca o intalnire intre oameni, ca o nevoie de socializare.

Festivalul Temps d’Image s-a nascut in urma unui proiect initiat de catre Canalul de televiziune ARTE din Franta si „s-a dezvoltat treptat la nivel european printr-un parteneriat cu 10 operatori culturali, iar in anul 2008 a avut prima editie in Romania, sub organizarea Colectiv A.”

Festivalul doreste sa ofere publicului „productii artistice interdisciplinare si se constituie ca o platforma de dezvoltare a intalnirilor de acest gen, gazduind pe de o parte expozitii de arta video, iar pe de alta parte prezinta spectacole de dans, teatru, performance, muzica, instalatii care intalnesc imaginea intr-un experiment inovator de cercetare artistica.“

Temps d’Images a ajuns la a VI-a editie, pe care datorita subfinantarilor si a reducerii de buget, organizatorii nu sunt foarte siguri din ce fonduri o vor realiza.
In aceasta idee, MyKey a inititat prima campanie de crowfunding din Romania, prin lansarea unei platforme virtuale (www.we-are-here.ro), unde publicul isi poate sustine financiar proiectele artistice preferate.
In perioada 2-23 aprilie, pe aceasta platforma puteti sustine Festivalul Temps d’Images, printr-o suma care incepe de la 5 euro. Toate fondurile obtinute intra direct in contul festivalului.

De ce sa sustinem Festivalul Temps d’Image?
Pentru ca este un festival facut exclusiv de si pentru clujeni care ne ofera produse artistice diferite si de calitate si, de ce nu, pentru ca ofera orasului o recunoastere pe plan european.
Tema festivalului din acest an este solidaritatea. Haideti sa fim si noi solidari si impreuna sa ne sustinem festivalul si cultura independenta!

Spotul campaniei: http://vimeo.com/63742473