Susține și tu un Cluj psihoechilibrat!

de | | 2 Minute

Susține și tu un Cluj psihoechilibrat!

Vineri, 11 septembrie 2015, este ultima zi în care comunitatea clujeană mai poate contribui cu voturi pentru a susține acele proiecte locale pe le care consideră demne de a fi finanțate în cadrul Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati. Din cele 99 de proiecte care s-au calificat în finală, cinci sunt din județul Cluj.

Pentru că am urmărit activitatea organizației Minte Forte deja de ceva timp și pentru că ne dorim să trăim într-o comunitate psiho-echilibrată, vă invităm și pe voi să susțineți proiectul Psihoechilibru. Durează maxim 3 minute pe ceas să urmați pașii necesari:

1. Click pe linkul http://raiffeisencomunitati.ro/grantwizard/granturi/index.php/component/users/?view=registration
2. Fă-ți cont pe site-ul Raiffeisen Comunități, pentru a putea vota. (e vorba de completarea unui formular foarte scurt)
3. Activează-ți contul prin e-mail (click pe linkul primit în e-mail)
4. Caută în lista de proiecte „PSIHOECHILIBRU”, propus de Minte Forte și click VOTEAZĂ.

De peste 5 ani, organizația Minte Forte promovează în rândul comunității clujene sănătatea mintală, prin intermediul evenimentelor și activităților organizate (consiliere psihologică, terapii de grup prin arte – scriere creativă, lectură, arte vizuale, muzică, psihodramă, ateliere de dezvoltare personală, evenimente educative pentru sănătatea mintală etc).

Proiectul cu tradiție organizat de Minte Forte este Săptămâna Sănătății Mintale, care a adus în centrul atenției, pentru prima dată în Cluj-Napoca, educația pentru sănătatea mintală. Sub sloganul E timpul să vorbim”, proiectul a ajuns anul acesta la a VI-a ediție și constă într-o săptămână de prezentări interactive, ateliere de dezvoltare personală, standuri informative, piese de teatru, recitaluri de muzică, activități non-formale precum Biblioteca Vie sau Cafeneaua cu suflet, toate având în comun teme legate de sănătatea mintală. Săptămâna Sănătății Mintale creează anual o punte între comunitate și specialiștii din domeniu și deschide conversația pe teme îndelung neglijate, dar vitale pentru orice persoană.

Lipsa unor programe coerente de educație în acest domeniu face ca în comunitatea noastră publicul să nu fie încă suficient de bine educat cu privire la sănătatea mintală: fie nu se vorbește despre această tematică, fie este greșit înțeleasă. Lipsa informațiilor despre sănătatea mintală duce la abilități scăzute de a gestiona problemele psihologice care apar în viața fiecăruia, la cronicizarea lor și accesarea serviciilor de specialitate mult prea târziu, cu consecințe grave pentru bunăstarea mintală

Scopul proiectului Psihoechilibru este să ofere informații științifice și valide, într-un format atractiv, care să crească conștientizarea publicului clujean cu privire la sănătatea mintală și să îi echipeze cu abilitățile necesare pentru a o gestiona cât mai bine, crescându-și astfel calitatea vieții.

E momentul să acordăm atenție sănătății noastre mintale, să conștientizăm importanța echilibrului emoțional și psihic la nivel personal și la nivelul comunității. Vă invităm să susțineți proiectul și să participați la evenimentele Minte Forte – veți pleca de acolo mai liniștiți sufletește, mai dezvoltați emoțional și intelectual, mai bine pregătiți cu informații despre sănătatea voastră mintală.