Care este gradul de sustenabilitate în turismul global?

de | | 2 Minute

Sustenabilitate în turismul global

Ediția a 53-a a Convenției GBTA desfășurată în San Diego, USA, în luna august a reunit reprezentanți ai industriei turismului de pe întreg globul. Proprietari de lanțuri hoteliere, linii aeriene, furnizori de travel technology și software development, dar și factori de decizie din organizații care reglementează standarde în industrie, au participat la dezbateri pe teme ce influențează în prezent evoluția turismului. Unul dintre subiecte, onorat cu un pavilion special pentru prima dată la eveniment, a fost sustenabilitatea. Totodată, GBTA a condus în prima parte a acestui an un studiu dedicat sustenabilității, pentru a stabili care sunt direcțiile și urgențele cărora industria trebuie să se adreseze în următoarea perioadă. Rezultatele au fost prezentate în panelurile de discuție.

Cum s-a desfășurat studiul

Survey-ul s-a desfășurat în două etape. Prima etapă a implicat intervievarea a 762 de profesioniști (corporate travel managers și furnizori) din industrie în perioada ianuarie-martie 2022, din Europa (34%), America de Nord (57%), America Latină (6%) și Asia Pacific (2%) despre cum intenționează să incorporeze sustenabilitatea în planurile lor de business. Șase din zece companii (60%) respondente au declarat că au o echipă de sustenabilitate și un plan de implementare pregătit, iar 89% din ei au declarat că sustenabilitatea este prioritate de top. Studiul s-a concentrat pe trei direcții în mod specific:

  • Stabilirea stării de facto în industria travel în ceea ce privește nivelul de sustenabilitate;
  • Identificarea oportunităților și provocărilor asociate implementării planurilor de sustenabilitate;
  • Cum poate Global Business Travel Association (GBTA) să se implice pentru ca lucrurile să se întâmple.

Etapa a doua a consultat stakeholderi complementari industriei – 100 de factori de decizie politică, institute de cercetare, organizații non-profit și organizații internaționale pentru a extrage informații relevante despre cum este percepută sustenabilitatea turismului, cât pentru a identifica ce practici sunt validate intersectorial.

Ce spun rezultatele

Prioritatea numărul unu, conform a 90% din cumpărători și 85% din furnizori, este reducerea emisiilor de carbon. Dincolo de amprenta de carbon, industria devine mult mai conștientă și de impactul asupra mediului, iar 83% din respondenți clasează reducerea risipei și a obiectelor de plastic de unică folosință, în mod special, imediat pe locul doi. Totodată, un punct cheie de implementare a măsurilor de sustenabilitate, aprobat în proporție de 77%, este informarea și creșterea gradului de conștientizare în rândul angajaților, clienților și stakeholderilor, în general.

Ca urmare, un plan de investiții în acțiuni de sustenabilitate elaborat de Organizația Națiunilor Unite arată următoarele direcții strategice, grupate pe trei direcții importante:

  • Mediu: 55% acțiuni dedicate climatului, 50% producție și consum responsabil, 43% energie curată și accesibilă;
  • Social: 33% egalitate de șanse și condiții decente de muncă, 27% sănătate și wellbeing;
  • Guvernanță: 52% inovație și infrastructură, 37% parteneriate cu aceleași obiective, 28% orașe și comunități mai sustenabile.

Desigur, la acestea se mai adaugă în proporții mai mici investiții în calitatea apei, diminuarea sărăciei și lipsei de hrană, șanse egale la educație, ș.a.m.d.

Inovație prin Travel technology

Având în vedere procentul mare de investiții ce urmează a fi făcute în inovație pentru a găsi soluții cât mai sustenabile, tehnologia va fi cu siguranță principalul instrument prin care se vor crea noi modalități de măsurare, gestionare și îmbunătățire a condițiilor prin care funcționează industria. AROBS Transilvania Software dezvoltă soluții pentru companiile ce activează în turism de peste 20 de ani, prin linia de business dedicată industriei – Travel Technology. Pentru soluții customizabile și mai multe informații, consultați pagina web dedicată de pe arobs.com.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.