350 de tineri și lucrători de tineret din România și Republica Moldova se reunesc la Cluj-Napoca

de | | 2 Minute

Summitul Tinerilor, ediția a VII-a, reunește, la Cluj-Napoca, peste 350 de tineri și lucrători de tineret în perioada 15-18 septembrie, în cadrul celui mai mare eveniment al mișcării de tineret din România.

Pe parcursul a trei zile, participanții vor avea oportunitatea să ia parte activ la zeci de sesiuni de învățare și dezbatere, ale căror gazde vor fi figuri cunoscute din rândul structurilor publice, lideri ai organizațiilor neguvernamentale care au înregistrat contribuții notabile în dezvoltarea și implementarea programelor de tineret și lideri informali din sfera publică.

Temele pentru discuții, dezbateri și sesiuni interactive vor gravita în jurul conceptelor de sustenabilitate și participare a tinerilor, teme de o importanță deosebită în educarea tinerilor pentru un prezent și un viitor mai bun pentru toți.

Pastila de sustenabilitate, Educația verde, Democracy here. Democracy now, Transformarea deșeurilor publicitare în produse sustenabile, Perspective europene verzi pentru tineri – provocări și oportunități sunt doar câteva dintre temele de discuție din acest an, acestea fiind puse în practică prin diverse forme: ateliere, paneluri, mese rotunde s.a.

Summitul Tinerilor 7.0 | Rădăcini este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. Conceptul ediției actuale, întoarcerea la rădăcini,reprezintă conectarea tinerilor cu mediul în care trăiesc și revenirea acestora la Cluj-Napoca, orașul care a dat startul multor inițiative care au stimulat creșterea mișcării de tineret din România.

Summitului Tinerilor 7.0 | Rădăcini vine la această ediție și cu o noutate: crearea unui târg de produse sustenabile, astfel încât tinerii să cunoască brandurile locale care contribuie la dezvoltarea comunităților. Acest târg se va desfășura pe întreaga perioadă a evenimentului.

Totodată, conform tradiției, în ultima zi a Summitul Tinerilor vom afla care e următoarea Capitală a Tineretului în 2024. Orașele finaliste din acest an sunt Oravița, Ploiești și Vaslui!

Pe pagina de Facebook a programului se vor comunica constant momente cheie din cadrul evenimentului! Vă invităm să ne urmăriți aici: https://www.facebook.com/capitalatineretuluidinromania

Summitul Tinerilor 7.0 este un eveniment organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Federația Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT ( PONT) și Banca Comercială Română (BCR). Evenimentul este finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+ și se realizează cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, Consiliului Județean Cluj și a Casei de Cultură a Studenților “Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca.

Comunicat de presă