Porțelanul ia forme neobișnuite cu SUMI Design | Artistul Altfel

de | | 2 Minute

Porțelanul ia forme neobișnuite cu SUMI Design | Artistul Altfel

Aurul alb, cum mai este numit porțelanul în limba germană, părea să își fi pierdut din calitățile de atracție în ultimii ani. Poate tendințele erei consumerismului și-au spus cuvântul asupra generațiilor noi. Ca un paradox, obiectele și-au pierdut valoarea în ultimii ani, dar parcă nu în sensul ideal. Se pierde din calitate și unicitate. Se ignoră materialul, în detrimentul impactului de moment și al vitezei de obținere. 

Porțelanul părea să fie dispărut, uitat. În schimb, în Cluj, porțelanul ia forme neobișnuite, devine „încurcat de sofisticat”, cum spune SUMI Design. 

Ioan Sumedre Jr., principalul designer al produselor SUMI Design, a reușit să revitalizeze arta ceramică în Cluj, dar și la nivel național. Conceptul înglobează produse deosebite și exclusiviste, realizate din porțelan. Fiecare obiect este diferit, este unic, indiferent că e un accesoriu de purtat sau un obiect decorativ pentru casă. 

sumi design porțelan

Porțelanul ia forme neobișnuite în colecția Tangled

SUMI Design și-a propus să „încâlcească” într-o manieră elegantă și sofisticată două lumi: industria porțelanului și designul urban. A rezultat colecția Tangled, cu inedite accesorii pentru purtat (brățări, inele). Formele sunt neobișnuite atât pentru industria porțelanului, cât și pentru designul urban. E frumos când două lumi se întâlnesc 🙂 

sumi design cluj

Promovarea artei ceramice în România

Pe lângă produsele pe care le creează, Ioan Sumedre Jr. și-a asumat un rol deosebit în promovarea artei ceramice pe teritoriul românesc, el fiind organizatorul Festivalului Național de Ceramică Contemporană CAOLIN. Puteți afla mai multe despre festival pe www.caolin.ro .

“Caolin este târgul anual care aduce în prim plan măiestria și avangarda artei ceramice de pe teritoriul românesc. Evenimentul are un caracter profund interactiv și își propune să popularizeze tehnicile ceramice printr-o serie de întâlniri și cursuri practice deschise publicului.” Letiția Câmpan, doctor în culturi ale comunicării.

sumi design cluj

Pentru necunoscători 🙂 
Caolinul este unul dintre principalele elemente ce intră în compoziția porțelanului, alături de cuarț și feldspat. 

 

Date de contact SUMI Design: 

Email: [email protected]
Telefon: +40 723 778 403
Facebook
Website