Studenții fruntași în lupta împotriva cutremurului, premiați de UTCN

de | | 3 Minute

Studenții fruntași în lupta împotriva cutremurului, premiați de UTCN

 

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Aurel Vlaicu, i-a premiat  pe cei 9 studenți care au reușit să câștige locul 1 la Seismic Design Competition. Evenimentul anual este organizat de EERI SLC (Students Leadership Council http://slc.eeri.org/SDC2015.htm) și anul acesta s-a desfășurat la Boston Massachusetts în perioada 31 Martie – 3 Aprilie.

Macheta studenților români, denumită Beacon Tower, reprezintă o structură de 29 de etaje, realizată integral din lemn de balsa, și chiar dacă a avut o greutate de doar 748 de grame, a rezistat cu brio celor 3 cutremure ale concursului.

echipa UTCN

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată de 9 studenți (Țigănescu Alexandru, Musta Paul-Ștefan, Carpea Ana-Maria, Fățan Iulia-Elena-Maria, Chiș Andrei-Mihai, Terec Mircea Alexandru, Greceniuc Alexandru Ivan, Coman Andreea-Diana, Sarkozi Norbert-Peter) și s-a confruntat cu 34 dintre cele mai prestigioase universități din lume, printre care: University of California, California State Univiersity, University of British Columbia, Stanford University sau University of Michigan.

A fost o săptămână superbă, ca un maraton. Unul în care am îmbinat vizitarea celor mai interesante locații din Boston, ca Harvard, MIT , Museum of Science, cu participarea la cea mai importantă competiție de inginerie seismică pentru studenți. Concursul în sine ne-a oferit posibilitatea de a cunoaște studenți de la alte universități de prestigiu, de a ne raporta la modul lor de gândire și de viață, de a lega prietenii. Unii mai bine pregătiți, alții cu proiecte realizate pe ultima sută de metri, fiecare echipă a venit cu idei noi, concepte originale, a fost o interacțiune și un schimb de experiență. Tot în cadrul conferinței, ne-am remarcat ca o echipă cu un proiect solid, care știe să depășească cu brio orice problemă apărută. Am reușit să impresionăm juriul atât cu arhitectura clădirii cât și cu macheta realizată de noi, posterul, predicțiile, iar rezultatul final a reflectat munca depusă de întreaga echiăa, atât pe partea efectivă de construcție a machetei, cât și pe analizele pe care le-am realizat și pe care le-am îmbunătățit constant.” – Țigănescu Alexandru, Team Captain

Echipa UTCN

Seismic Design Competition este recunoscut la nivel mondial drept un concurs riguros, dovadă fiind sistemul de punctare al fiecărei echipe, care include: Propunere Design, Prezentare, Poster și Arhitectură , Acuratețea Predicțiilor, Venit anual, Cheltuieli anuale în administrarea clădirii și Costul seismic anual. Din rezultatul cumulat al acestor criterii se obține venitul anual, venit care reprezintă de fapt scorul final al echipei. În urma prezentărilor și testelor efectuate, echipa Universității Tehnice din Cluj Napoca a avut un profit de $824,332 clasându-se astfel pe locul 1, urmată de University of California, Los Angeles și University of California, Berkley.

Echipa a dat dovadă de dinamism și putere de concentrare în abordarea tuturor situațiilor, critice uneori, pe care le-a întâlnit de-a lungul celor 6 luni. Câștigarea locului 1 la competiția din Boston, confirmă buna pregătire în proiectarea antiseismică a structurilor. Rezultatul arată încă o dată faptul că studenții români pot lupta de la același nivel cu studenții universităților de prestigiu din lume. Mulțumim Universității Tehnice din Cluj Napoca și tuturor celor care au fost alături de noi și au făcut posibilă participarea întregii echipe la competiția din Boston.” – Ovidiu Prodan, SDC Chapter Advisor

În urma revizuirii fișelor de concurs a întregilor echipe participante, organizatorii au actualizat greutatea totală a clădirii noastre, de la 6.822 pounds la 5.822 pounds; acest fapt aducând în Cluj Napoca pentru al doilea an consecutiv trofeul SDC.

Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca dorește să mulțumească tuturor sponsorilor fără de care nu s-ar fi putut realiza această performanță. Cei care doresc să susțină pe viitor evoluția și performanța echipei UTCN în cadrul Seismic Design Competition sunt rugați să îi contacteze pe pagina oficială de facebook: https://www.facebook.com/utcnsdc sau la adresa de contact

Video Participare :https://youtu.be/ggGgxfIrzO8

 Vă mulțumim pentru suportul dumneavoastra!

Echipa SDC-UTCN

[email protected]