4 studenți clujeni, campioni în SUA la concursul internațional de studii de caz

de | | 2 Minute

4 studenți clujeni, campioni în SUA la concursul internațional de studii de caz

Între 5 și 10 martie 2023, în SUA a avut loc cea de-a 27-a ediție a competiției internaționale de studii de caz NIBS Worldwide Case Competition care a fost câștigată de un grup de 4 studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca. Echipa clujeană a concurat împotriva altor 16 echipe din țări precum Canada, Olanda, Germania, Danemarca, China, Coreea de Sud, Guatemala, Finlanda, Irlanda, Ungaria, Belgia și SUA. 

La competiția ce a avut loc la Universitatea din Northern Iowa, în orașul Cedar Falls din SUA, România a fost reprezentată de studenții Sarolta Zsófia Albert (Finanțe și bănci, anul II, LM), Krisztina Bokor-Tóth (Management, anul III, LM), Anna Bugár (Finanțe și bănci, anul II, LM) și Kende-Ferenc Pastor (Management, anul III, LM) care fac parte din Clubul de Consultanță în Afaceri GTK (organizație studențească din cadrul FSEGA). 

La NIBS Worldwide Case Competition, cei 4 studenți au concurat alături de alte 16 echipe universitare care au fost selectate în urma unei etape mondiale de calificare, iar pe parcursul competiției au avut de rezolvat, în diferite etape, trei studii de caz de 4 ore, respectiv trei studii de caz de 3 ore, într-un interval de 6 zile. Studiile elaborate au abordat fenomene economice internaționale, studenții având diferite task-uri de rezolvat. 

Echipa clujeană a fost însoțită în SUA de către Miriám Nagy, directorul general al GTK și membru alumni al UBB-FSEGA, iar coordonatorii echipei au fost prof.univ.dr. Szász Levente, conf.univ.dr. Györfy Lehel, respectiv lect.univ.dr. Rácz Béla-Gergely. 

4 studenți clujeni, campioni în SUA la campionatul internațional de studii de caz1

Pentru studenții din cadrul UBB aceasta nu este prima victorie, căci și anul trecut studenții FSEGA au câștigat o altă competiție internațională de studii de caz care a avut loc în Guadalajara, Mexico. În octombrie 2022, Universitatea Panamerican din Mexic a găzduit Competiția de Business and Management Case care a fost câștigată tot de o echipă clujeană formată din 4 studenți ai FSEGA, Bugár Anna și Szekernyés Péter (Finanțe și bănci), Székely Evelin (Informatică economică), and Szőke Dóra (Management). 

4 studenți clujeni, campioni în SUA la campionatul internațional de studii de caz

Mai multe informații despre „NIBS Worldwide Case Competition și despre echipele participante găsiți aici

Echipa Ghid Local felicită performanța celor 4 studenți clujeni și a profesorilor coordonatori!