De ce structurile metalice inox sunt esențiale într-o bucătărie profesională?

de | | 2 Minute

Există un consens în industria HoReCa că oțelul inoxidabil într-o bucătărie profesională este o soluție ideală și stă la baza oricărei unități gastronomice – este greu de imaginat un restaurant eficient fără echipament adecvat. În primul rând, funcționalitatea trebuie așteptată de la mobilierul tehnologic, care desigur nu exclude un aspect estetic.

Cu toate acestea, oțelul inoxidabil într-o bucătărie profesională este un element inseparabil al echipamentului, așa că merită să știi de unde provine. Află avantajele mobilierului din oțel inoxidabil în bucătărie, cum să le întreții corect și la ce să acorzi atenție atunci când cauți echipamente de catering.

De ce oțelul inoxidabil este dominant într-o bucătărie profesională?

Prezența oțelului inoxidabil într-o bucătărie profesională nu este întâmplătoare – proprietățile oțelului inoxidabil se armonizează perfect cu mediul specific al bucătăriei unui restaurant. Combinația de fier, carbon și crom prezintă rezistență la coroziune de către agenții atmosferici, acizi diluați și rezistență la lichide. Cu alte cuvinte, mobilierul din oțel inoxidabil se potrivește perfect în bucătărie.

Am menționat deja cât de importantă este funcționalitatea în gastronomie. Industria HoReCa este obligată să mențină curățenia la un nivel de neatins pentru multe gospodării. Avantajul incontestabil al mobilierului din oțel inoxidabil din bucătărie este că este ușor de păstrat curat.

În plus, mobilierul de productie inox trebuie să fie rezistent la temperaturi ridicate – oțelul inoxidabil garantează siguranță maximă în această materie, deoarece nu exista riscul de ardere, lucru obișnuit în cazul blaturilor din lemn, iar suprafața nu se deformează. Drept urmare, mobilierul adiacent cuptorului cu abur mixt nu reprezintă o problemă.

Mobilierul din oțel inoxidabil pentru bucătărie este, de asemenea, o garanție a stabilității și rezistenței la deteriorări mecanice, de exemplu, ca urmare a lovirii unei oale grele. Angajații restaurantului știu foarte bine cât de mult sunt expuse echipamentele gastronomice la daune în munca de zi cu zi.

Cum se curăță și întreține corect mobilierul din oțel inoxidabil?

Numeroasele avantaje ale mobilierului din oțel inoxidabil în bucătărie includ o suprafață perfect netedă, fără pori și crăpături, făcându-l extrem de ușor de curățat – mai ales în comparație cu lemnul și alte materiale. Întreținerea regulată și adecvată a acestor structuri metalice inox va asigura o viață mai lungă, în ciuda utilizării intensive. Prin urmare, există câteva puncte de reținut:

  • mobilierul din oțel nu tolerează curățarea cu agenți abrazivi;
  • înainte de a utiliza o substanță chimică necunoscută și mai puternică, efectuează un test într-un loc ascuns, pentru a verifica dacă va avea loc o reacție chimică nedorită;
  • după fiecare spălare a mobilierului din oțel inoxidabil, acesta trebuie șters bine – datorită acestui lucru, alimentele nu vor fi contaminate ca urmare a contactului cu agentul de curățare și spălare.

Articol publicitar