Street Food Festival – debut cu succes la Cluj-Napoca

de | | 4 Minute

Street Food Festival – debut cu succes la Cluj-Napoca

Primul festival de street-food din România a debutat cu mare succes. Mii de gurmanzi au trecut porțile Street Food Festival pe 7 Iulie și s-au bucurat de preparatele pregătite de cei peste 50 de vendori prezenți în festival. Aleea Stadionului va fi până pe 10 Iulie gazda Street Food Festival, un eveniment menit să propună o nouă abordare domeniului culinar și să bucure toți mâncăcioșii cu cele mai savuroase preparate gătite de chefi renumiți.

Cele peste 50 de standuri prezente în cadrul Street Food Festival, au deschis apetitul clujenilor și nu numai. Gurmanzii au profitat încă de la ora prânzului de rețetele pregătite atent de bucătari iscusiți. Festivalierii au avut pare de o zi senină, potrivită pentru o plimbare în parc, un burger savuros, o înghețată delicioasă și o bere artizanală răcoroasă. Chef Foa împreună cu Flavours au venit la Cluj cu o rețetă originală de Pastrami, Chef off the Grid cu Porchetta Sandwich, iar cei de la Arrosticini cu tradiția italiană. Cei prezenți la Street Food Festival au testat de asemenea specialități culinare asiatice, mexicane, canadiene, nemțești, mediteraneene și bineînțeles românești. Totodată, gurmanzii au luat cu asalt și standurile de la Pop-Up Market de unde și-au achiziționat produse diverse care să-i ajute în dezvoltarea pasiunilor culinare.

“Putem spune că prima zi de festival a fost una de succes. Estimăm că în cadrul festivalului în prima zi traficul total a fost de 9.000 de persoane care s-au bucurat de absolut toate bunătățile din festival. Am fost extrem de încântați să vedem că pentru pauza de masă un număr considerabil de oameni au ales un cadru non-conformist și anume Street Food Festival. Invităm în continuare toți gurmanzii să ne viziteze pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca până duminică, 10 Iulie și să celebrăm împreună debutul cu succes a primului festival de street-food din România.”Nely Borza, Project Manager Street Food Festival

Prima seară de festival s-a încheiat cu un super-concert oferit de JazzyBit la Festival Stage și cu proiecția filmului Cooking History la Culinary Outdoor Cinema. Cei mici s-au bucurat de asemenea de o zi plină cu activități la Kids Zone, dar și de surprizele culinare pregătite, de la înghețată colorată, la donuts și clătite aromate.

Gurmanzii sunt așteptați în continuare până pe 10 Iulie pe Aleea Stadionului unde pot degusta o sumedenie de preparate și se pot bucura de surprizele pregătite de echipa Street Food Festival. Mai multe detalii și programul complet sunt disponibile pe: www.streetfoodfestival.ro

Street Food Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not împreună cu Asociația Management ++.

Prezentat de: Home Garden
Partener Principal: Silva
Partener: Coca-Cola
Susținut de: Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj-Napoca, Guvernul României – Departamentul pentru Relații Interetnice, Centru de Cultură Urbană Casino
Susținem: Servus! Cluj-Napoca 2021

Care este programul Street Food Festival?

Începe Street Food Festival

• Joi – 07.07.2016
Street Food Festival, eveniment prezentat de Home Garden, își deschide porțile pe 7 Iulie începând cu ora 12:00 cu live sessions oferite de artiștii invitați în festival. Notele muzicale vor fi asezonate cu primele preparate din festival care vor ademeni
cu mirosul lor special toți gurmanzii. După ora 18:00 la Festival Stage vor urca pe scenă Essential Notes, Fish in Oil și JazzyBit, iar la Chill Zone Teo de la Teo’s Kitchen așteaptă toți amatorii de bucătărie la o sesiune de Meet&Greet. Această sesiune va fi urmată de un Workshop de Craft Beer și de proiectarea filmului Cooking History. Seara se va încheia cu un burger excelent, o bere artizanală pe măsură și proiectarea UEFA EURO 2016 Semifinal.

• Vineri – 08.07.2016
Cea de a doua zi de festival va debuta cu o sesiune de Meet&Greet alături de Chef Foa care va prezenta câteva din trucurile lui din bucătărie. Coloana sonoră a zilei de vineri va fi asigurată de Groove Salad, Dj Marwan, Balcony Players, Zombori, Koszia&The Hotshots și Blue Nipple Boy. La Chill Zone va continua cea de a doua zi din seria workshop-urilor de Craft Beer urmate de proiectarea unui scurt metraj, The Sacred Flavors of Sicily și a filmului Burnt.

• Sâmbătă – 09.07.2016
Weekend-ul va începe la Street Food Festival la ora 10:00 cu Bookstory urmat de un workshop de Raw Vegan Food și de o serie de momente muzicale în compania Alex HG&Vamanu, DigitaLove, Kepler not Kopernicus, Le Minion&The Band, Cuantune și Helen. De asemenea, în aceeași zi publicul va putea asista și la un spectacol de dansuri Armene, Workshop de Craft Beer și proiectarea filmului Chef precedat de scurtmetrajele: Shabu-Shabu Spirit, Central Texas Barbecue și Food.

• Duminică – 10.07.2016
Ultima zi a primei ediții de Street Food Festival se va încheia în forță alături de cei 50 de vendori, muzică bună oferită de: Gopo, Paul Socol, Marton Hangacsi, A-C Leonte, Lights Out și Vera Jonas Experiment. În Chill Zone publicul va putea participa la ultima serie din cadrul Workshop de Craft Beer și va putea viziona filmul Hundred Foot Journey. Festivalul se va încheia în compania finalei UEFA EURO 2016.

În toate cele 4 zile de festival iubitorii domeniului culinar sunt invitați să profite de experiența Street Food Festival și să se bucure de toate activitățile gândite special pentru ei. Cei mici nu vor fi neglijați, având la dispoziție Kids Zone, un cort special amenajat în cadrul căruia se vor desfășura o serie de activități cu tematici culinare, de la workshop de gătit, la prezentarea bunelor maniere și multe alte surprize jucăușe.