Strălucitoarea ”Văduva veselă” revine la Opera Naţională

de | | 2 Minute

Strălucitoarea ”Văduva veselă” revine la Opera Naţională

Opera Națională Română din Cluj-Napoca vă invită vineri, 31 octombrie, ora 18.30, la unica, inegalabila și exuberanta ”Văduva Veselă”, una dintre cele mai noi și iubite operete al teatrului liric clujean.
Ritmurile înflăcărate de french can-can, intrigile dulci şi spumoase, amorurile vândute și cumpărate, bogatul umor de situație și voluptoasele grizete – toate revin pe scena clujeană într-o nouă reprezentație a aclamatului spectacol ”Văduva veselă”, care a înregistrat un succes răsunător la premiera din primăvara acestui an și la fiecare dintre reprezentațiile sale ulterioare.

În strălucitorul cadrul desprins din La Belle Époque de Paris, povestea operetei curge pe o muzică plină de vervă şi romantism, asezonată cu iubiri siropoase, replici pătimașe și hilare și petreceri extravagante, unde povestea de dragoste dintre seducătoarea văduvă Hanna și fermecătorul Conte Danilo devine colorată și încântătoare.

Spectacolul memorabil, care clasează opereta lui Lehar printre titlurile preferate ale afișelor operei clujene, se bucură de o distribuție ce va anima scena: soprana Balazs Barbara în rolul frumoasei văduve, Hanna Glawari, tenorul Tiberius Simu, aflat în dublă ipostază, atât ca regizor artistic al spectacolului, precum și în rolul șarmantului Danilo Danilowich, Lucia Bulucz, Sergiu Coltan (invitat), Cristian Hodrea, Bogdan Nistor, Florin Pop, Iulian Ioan Sandu (invitat), Ștefan Zelei, Elena Potopea Radu Pintea, Henrietta Almași, Gelu Moldovan și Amelia Zehan, acompaniați de Orchestra și Corpul de balet al Operei Naționale Române Cluj. Conducerea dirijorală este realizată de Mihaela Cesa-Goje.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi  online pe  www.eventim.ro.

”Văduva veselă” („Die lustige Witwe”), creația compozitorului Franz Lehár, este un veritabil exemplu al operetei autentice, care a reuşit să ofere publicului, odată cu premiera sa din anul 1905, o abordare întru totul nouă a acestui gen liric.

Libretul operetei plasează acţiunea în înalta societate din La Belle Époque a secolului XX, surprinzând savuroasa poveste de dragoste a frumoasei şi tinerei văduve Hanna şi a fermecătorul Conte Danilo Danilovici. În ţinutul imaginar pontevedrin aristocraţia freamătă la un bal dat în cinstea Hannei Glawari, pe care Baronul Ambasador doreşte să o recăsătorească de îndată cu un prontevedrin, pentru ca averea bogatei văduve să rămână în ţară. Pretendentul ideal este contele Danilo, însă acesta refuză mândru provocarea, amintindu-şi finalul subit al vechii lor legături. Deşi este evident că sunt încă îndrăgostiţi, cei doi se lasă influenţaţi de trufii neclintite şi intrigi ambiţioase, vânători de zeste şi un evantai buclucaş ce poartă mesajul de iubire al unui alt cuplu. După multe şi picante răsturnări de situaţie, Danilo şi Hanna îşi recunosc sentimentele, aducând un final fericit coloratei operete.