„Strada Potaissa – Piața de flori altfel” se mută în online

de | | 3 Minute

„Strada Potaissa – Piața de flori altfel” se mută în online

Strada Potaissa – Piața de flori altfel are, de acum, propriul magazin virtual complet digitalizat: www.stradapotaissa.com. Asociația Daisler a venit cu inițiativa creării acestei platforme pentru a-i sprijinii pe micii producători care s-au alăturat în trecut inițiativei de a transforma Potaissa în cea mai frumoasă stradă din România.

Închiderea târgurilor, a expozițiilor și a evenimentelor dedicate sectorului de plante și flori a avut urmări serioase și asupra micilor producători din Cluj-Napoca și împrejurimi, mulți dintre aceștia asigurându-și surse de venit constante de pe urma participării la astfel de evenimente. În lipsa acestora, micii producători și-au exprimat în această primăvară temerile vizavi de desfacerea produselor lor, care sunt extrem de perisabile.

Strada Potaissa - Piața de flori altfel

Chiar dacă la nivelul municipiului Cluj-Napoca au apărut platforme care reunesc micii producători în funcție de domeniul de activitate și au apărut, totodată, grupurile de Facebook specializate pe comerțul local, am identificat și câteva probleme din perspectiva micilor producători pe care acestea le reprezintă:

– platformele online, în majoritatea cazurilor, presupun ca micii producători să fie familiarizați cu încărcarea pozelor (la o anumită calitate – lucru imposibil de cele mai multe ori), crearea unui profil de prezentare a produselor lor și procesarea plăților. Or, micii producători au de multe ori probleme cu conexiunea la internet sau nu sunt familiarizați cu tehnologiile moderne, nu pot accepta plățile cu cardul.

În acest sens, procesul realizat de Asociația Daisler este o premieră întrucât plățile pe platforma stradapotaissa.com sunt digitalizate prin intermediul unei aplicații specializate și sigure de plăți cu cardul, toate tranzacțiile sunt monitorizate și coordonate de reprezentanții asociației, cei care au creat de altfel întregul conținut, descrierile și pachetele speciale de produse, și le-au încărcat în numele producătorilor pe site.

Fotografii Komiti Media, cei care de altfel au fotografiat fiecare ediție a evenimentului Strada Potaissa, au răspuns și de această dată apelului și au realizat fotografii de produs la cele mai înalte standarde de calitate pentru ca plantele și florile micilor producători locali să arate cât se poate de bine în mediul digital.

„Strada Potaissa e întruchiparea unei comunități care crește. Oameni de peste tot, din domenii variate, vin an de an să contribuie la transformarea unei străzi pe care o iubesc cu gândul la tot ce ar putea ea să reprezinte. Așa că atunci când parte din cei care ne ajută au de suferit, încercăm să le întoarcem ajutorul așa cum știm și putem”, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler.

Printre produsele pe care le puteți găsi pe stradapotaissa.com se numără lavandă la ghiveci, plante agățătoare și curgătoare, aromatice și plante și aranjamente decorative.

Printre cele mai solicitate plante la achiziție se numără deja lavanda la ghiveci, dar și plantele agățătoare și jardiniera cu plante aromatice.

Strada Potaissa - Piața de flori altfel

Site-ul www.stradapotaissa.com reunește producători precum Iubar, Sempervivum România, Traian și Livia Morar, Edit și Zsolt Daradics, Ioana Moldovan și Lucian Chiorean, Flower House Aiud, Magia Cactușilor Aleșd, Vivaflor, Lavanda Ticu, BioImpact, chiar și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, o prezență constantă în ultimii ani pe Strada Potaissa.

Tot la capitolul premiere notăm și faptul că platforma este destinată doar clienților din Cluj-Napoca și comunele limitrofe, astfel comenzile vor fi livrate prin intermediul companiilor locale de taximetrie, care în această perioadă duc o lipsă acută de comenzi, o dată cu instaurarea regimului special de circulație.


Strada Potaissa – Piața de flori altfel a fost lansată în Cluj-Napoca în 2017, ajungând rapid un eveniment consacrat inspirat de seria Street Delivery la nivel local. În iulie 2018, revista „Formula As” declara Strada Potaissa cea mai frumoasă stradă din România, grație evenimentului omonim.

Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, ONG lansat în 2016 la Cluj-Napoca pentru accelerarea procesului de dezvoltare urbană prin metode și inițiative creative.

Asociația Daisler a mai lansat proiectul Lights On Romania – festivalul de light art care a adus instalațiile de lumină în atenția publicului larg, fie că vorbim în Cluj-Napoca de tentaculele imense montate pe Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, de Gaia – montată în clădirea The Office, de Museum of the Moon montată în iarna lui 2018 în interiorul Bisericii Piariste sau de emoționantul dialog Mi-e Dor De Tine – Și Mie – Te Aștept dintre Londra, Cluj-Napoca și București.


Comunicat de presă