Strada Potaissa devine „Piața de flori altfel” și în această vară

de | | 4 Minute

Strada Potaissa devine, pentru al patrulea an la rând, „Piața de flori altfel” a orașului

O veste pe care mulți dintre clujeni o așteptau: strada Potaissa devine și în acest an „Piața de flori altfel” a Clujului. Organizatorii au anunțat perioada în care are loc evenimentul, precum și măsurile luate pentru buna desfășurare a acestuia, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.


Comunicat de presă

Strada Potaissa se va transforma pentru al patrulea an în Piața de flori altfel a orașului în perioada 6 – 12 iulie 2020, în intervalul orar 17:00 – 21:00.

Dintre expozanți reconfirmăm cu bucurie participarea Vivaflor Boutique, Flowers by Lorena și Sempervivum, prezenți alături de demersul nostru încă de la prima ediție. Ni se realătură în acest an Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Diana Țirlea – producător local, Corina Lăpădean – producător local (aflați la a treia participare după cea de anul trecut), Lavandă de pe Someș, Bio Impact, Lucian Aurelian Chiorean – producător local, Spiraea Gardens, Monica Borsai – producător local, Magia Cactușilor din Aleșd și nu în ultimul rând, Lavanda by M.

Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România – Filiala de Nord-Vest revin pe Strada Potaissa cu mai multe zone pe care le vor transforma în intervalul menționat, creând aranjamente inedite și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale din Cluj-Napoca.

Nea Garden Center și Eco Garden Center ne vor ajuta și de această dată la transformarea străzii prin plantele care vor fi mutate temporar pe Potaissa. Nu în ultimul rând instalația „Mi-e Dor De Tine”, va sta deasupra intrării și de această dată.

strada potaissa devine piata
? Marius Mariș ◘ https://komiti.media

Măsuri speciale și pe Strada Potaissa

Ca urmare a contextului actual și a eforturilor susținute din partea autorităților vizavi de limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, Strada Potaissa – Piața de flori altfel se va desfășura într-o manieră mai restrânsă ca suprafață și durată față de edițiile precedente. Accentul general cade pe o desfășurare a evenimentului în condiții de maximă siguranță pentru toți cei implicați.

„Am restrâns suprafața de desfășurare a evenimentului, am restrâns și intervalul orar și ne vom asigura că toate măsurile de ordine și securitate vor fi urmate. Plănuiam să transformăm o zonă mult mai mare într-o oază de altceva în centrul orașului, să dialogăm cu vecinii pentru închiderea traficului rutier în întreaga zonă la fel ca anul trecut, un experiment care, din păcate, nu poate fi făcut în condiții sigure în acest moment”, spune Andi Daiszler, președintele Asociației Daisler, inițiatorul Străzii Potaissa.

Astfel, Piața de flori altfel va fi deschisă doar în intervalul orar 17-21 în fiecare zi între 6-12 iulie, accesul va fi liber și nerestricționat pentru toți cei care se vor supune controlului temperaturii la intrare și vor purta în permanență mască de protecție pe față, conform normelor legislative, iar în cadrul evenimentului normele de distanțare socială vor fi aplicate și monitorizate constant.

Spre deosebire de alți ani, nu vor exista momente artistice în program, tocmai pentru a putea răspunde pe deplin regulilor și normelor de organizare impuse, pentru a evita aglomerarea într-un anumit spațiu, accentul de această dată fiind pus pe partea de piață de flori și pe decorarea străzii.

afiș piata de flori altfel

În acest an Strada Potaissa – Piața de flori altfel este susținută și sprijinită de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Mercator Medical, WolfPack Digital, Farmec Cluj-Napoca, Daisler Print House, Asociația Peisagiștilor din România – Filiala de Nord-Vest, Asociația pentru Înfrumusețarea Clujului, Cluj Guided Tours și Magic FM.

Așa cum v-am obișnuit, Strada Potaissa e o inițiativă care inovează constant, chiar și pe timp de pandemie. Asociația Daisler lucrează împreună cu Banca Transilvania pentru ca în premieră toate tranzacțiile pe Strada Potaissa să poată fi efectuate cu cardul, indiferent de tipul produsului sau de suma tranzacționată, acest lucru reprezentând o premieră în România. Tranzacțiile cu bani cash vor fi în continuare disponibile, dar cele cu cardul vor fi puternic încurajate.

Sub egida „Cu mâini sigure pentru gesturi frumoase”, ediția din acest an va fi dezinfectată cu (și de) Farmec Cluj-Napoca, partener al proiectului.

Studio 26 și Alikof vor gestiona cele două unități de tip bar și cafenea care vor servi apă, limonadă, diverse beri craft și specialități de cafea.


Strada Potaissa este organizată de Asociația Daisler, fondată la Cluj-Napoca în 2016 cu scopul de a reactiva spațiile urbane. Tot Asociația Daisler este responsabilă și de Lights On Romania, primul circuit de instalații de lumină din România. Prin proiectele inițiate la nivel local, regional sau național, Asociația Daisler promovează reactivarea peisajului urban local prin inițiative culturale creative, menite să redea publicului spațiul public într-o nouă perspectivă. Toate evenimentele și inițiativele Asociației Daisler sunt destinate publicului larg.

În 2018, revista Formula As a numit strada Potaissa cea mai frumoasă stradă din România, în vreme ce în 2020 publicația G4media a inclus digitalizarea micilor producători de pe Strada Potaissa în top 10 cele mai bune inițiative pe timp de pandemie.

Comunicăm direct cu cei interesați în timp real pe paginile de facebook și de instagram.

Toate măsurile pe care le vom impune participanților la eveniment vor fi comunicate acolo precum și la intrarea pe Strada Potaissa.