Strada Bună Ziua va fi modernizată

de | | 2 Minute

Strada Bună Ziua va fi modernizată 

Începând cu primăvara anului viitor, strada Bună Ziua va fi lărgită și modernizată. Aceste acțiuni sunt posibile datorită faptului că, după doi și jumătate, strada Bună Ziua a intrat acum în proprietatea municipiului Cluj-Napoca. Imediat după aceasta, la data de 3 septembrie, a fost organizată o licitație pentru mutarea rețelelor.

Foto: Marius Bidi 

Viceprimarul Dan Tarcea anunță că până la sfârșitul lunii octombrie ar trebui să se aprobe, în Consiliul Local, studiul de fezabilitate. Totodată, la acest moment se efectuiază evaluările pentru valoarea exproprierilor, adică valoarea a aproximativ 60 de parcele care vor trebui expropriate. În luna octombrie a anului curent urmează să se voteze indicatorii tehnico-economici, urmând ca după aceasta să se intre în etapa de proiectare și apoi în faza de construcție propriu-zisă.

În legătură cu lucrările de modernizare, se preconizează că acestea vor începe în primăvara anului viitor. Pe strada Bună Ziua se va circula pe trei benzi, cu două benzi spre ieșirea spre Calea Turzii, vor fi amenajate tratuare și o pistă de biciclete. 

Strada Fagului 

În legătură cu situația străzii Fagului, viceprimarul Dan Tarcea, anunță că lucrările se află încă în faza de studiu.

”Aici avem un profil de 16 m și, din nefericire, sunt câteva construcții care vor fi afectate de această lărgire a drumului. E mult mai complicat, trebuie să expropriem și clădiri, de aceea aici încă suntem în faza de studiu. Vrem mai întâi să finalizăm strada Bună Ziua, apoi o să gândim și extinderea străzii Fagului.” – Dan Tarcea

Strada Borhanci 

”Știm că acolo trebuie să intervenim pentru decongestionarea traficului. Aici, avem o situație puțin aparte. Avem deschiderea celor de la USAMV, care au făcut cadastrarea și dezmembrarea terenului, dar ca noi să construim pe terenul lor avem nevoie de o hotărâre de guvern. Sper ca în această toamnă să venim cu o soluție concretă. Avem banii pregătiți în buget pentru a face acest sens giratoriu, problema juridică este cea care ne încurcă deocamdată.” – Dan Tarcea 

Surse: Transilvania Reporter, Realitatea FM Cluj