STEPS – Festival Internaţional de Dans Contemporan

de | | 2 Minute

STEPS – Festival Internaţional de Dans Contemporan

Cisne Negro (Brazilia)
STEPS – Festival Internaţional de Dans Contemporan

Primul festival de dans contemporan din Cluj-Napoca oferă clujenilor acces la un segment cultural dedicat evoluției în gândire, tehnică, mișcare și comunicare non-verbală, mixului dintre viziune şi nebunie artistică.

Reprezentații artistice de mare calitate, dansatori, coregrafi și regizori renumiți pentru producții de talie mondială, sunt adusi în premieră pe scena clujeană. Cisne Negro din Brazilia va susţine 3 momente artistice: Sra. Margareth, Trama, Revoada pe coregrafiile renumiţilor Barak Marshall, Rui Moreira şi respectiv, Gigi Căciuleanu. Spectacolul incepe la ora 19.30 la Opera Naţională Română, iar biletele sunt aproape epuizate.

Compania Cisne Negro din Brazilia, una dintre cele mai emblematice companii de dans contemporan din lume, s-a făcut remarcată în cei peste 30 de ani de activitate, prin originalitate, tradiție și inventivitate. Reprezentațiile lor sunt apreciate la nivel mondial drept spontane, energice, demonstraţii de virilitate, regal artistic de mare calitate sau o îmbinare armonioasă între tehnică şi artă.

Coregrafia lui Barak Marshall, unul dintre cei mai mari şi inovatori coregrafi israelieni, Sra. Margareth explorează dinamica de putere, ierarhie, liberul arbitru și compromisurile care sunt necesare pentru a supraviețui. Trama, spectacolul pregătit de Rui Moreira, dezvăluie puțin din intriga complexă a simplităţii, revelând transcendentul brazilian și traiectoria sa contaminantă spre fericire.
Iar Revoada este un spectacol aniversar, luminos și cu foarte multă energie, special creat de Gigi Căciuleanu pentru Cisne Negro la împlinirea a 30 de ani de existență a grupului, ocazie cu care el a transformat aceste lebede negre în lebede roşii, lebede de foc şi de viaţă.
Clujeni au ocazia să vadă un spectacol de dans teatral cu mișcări ascuțite, rapide, foarte emotive și cu un impact vizual puternic.

STEPS Festival Internaţional de Dans Contemporan

Festivalul a debutat vineri, 6 iunie, cu “Amor Amores”, un spectacol de dans contemporan prezentat în premieră mondială, ce a beneficiat de pregătirea coregrafică şi regizorală a maestrului Gigi Căciuleanu. Pe scenă a evoluat Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca. Coregraf, balerin şi profesor de dans, maestrul Căciuleanu este directorul artistic al Baletului Naţional din Chile, începând cu anul 2001, având colaborări apreciate cu Baletul Naţional Chilian, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa şi Compania sa de dans din Paris.

Reprezentații artistice de mare calitate, dansatori, coregrafi și regizori renumiți pentru producții de talie mondială, sunt adusi în premieră pe scena clujeană, la prima ediţie a Festivalului Internațional de dans Contemporan STEPS, acoperind astfel un segment artistic extrem de important, dar aproape absent din peisajul cultural clujean.

Festivalul Internaţional de Dans Contemporan STEPS, 6-11 iunie, Cluj-Napoca

Proiect realizat cu sprijinul: Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, Visit Cluj, Cluj – Capitala Tineretului 2015, Casa de Cultură a Studenţilor.

STEPS susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.