Stenoza cervicală, o afecțiune din ce în ce mai întâlnită

de | | 2 Minute

Din ce în ce mai multe persoane suferă de dureri de spate, iar multe dintre acestea nu cunosc cauzele sau nu sunt conștiente de riscurile pe care acestea le implică, astfel că nu fac eforturile necesare pentru a identifica modalitățile de prevenție sau de vindecare potrivite. Cu toate acestea, este important ca o afecțiune precum stenoza cervicală să fie diagnosticată din timp și ulterior să fie tratată corespunzător.

Ce este stenoza cervicală?

Stenoza spinală cervicală apare ca urmare a îngustării unei părți a coloanei vertebrale, cauzând iritarea măduvei spinării. Afecțiunea cunoscută sub denumirea de stenoza cervicala apare mai ales după vârsta de 50 de ani, însă apariția acesteia poate fi posibilă și mai devreme dacă este vorba despre persoane care au suferit leziuni ale coloanei vertebrale sau care s-au născut cu defecte ale coloanei.

Semne și simptome ale stenozei cervicale

În urma unui examen efectuat de specialiști în neurologie și neurochirurgie, medicul poate pune diagnosticul de stenoză cervicală. Când este, însă, nevoie să faci o vizită medicului neurolog?

– atunci când prezinți dureri de gât sau durere care se lasă pe brațe și pe mâini;
– atunci când ai senzația de amorțeală a mâinilor sau când simți furnicături în brațe și mâini;
– atunci când simți slăbiciune în brațe sau mâini sau chiar și când simți slăbiciune în întregul corp.

De ce poate apărea stenoza cervicală?

Stenoza cervicală poate apărea ca urmare a existenței unor boli ereditare sau poate fi considerată o etapă firească a procesului de îmbătrânire. De asemenea, această afecțiune poate apărea ca urmare a osteoartritei sau a artritei reumatoide, precum și în urma unor răniri grave în zona coloanei cervicale – de exemplu, rănile rezultate în urma unui accident de mașină.

Tratamentul adecvat pentru stenoza cervicală

Pe lângă medicamentele prescrise de medicul specialist, un pacient care suferă de o afecțiune de acest fel poate apela și la fizioterapie sau la alte tipuri de terapie non-medicamentoasă pentru a-i reduce efectele resimțite.

Fizioterapia este necesară în primul rând deoarece permite întărirea mușchilor adânci, stabilizatori ai coloanei vertebrale, apoi aceasta poate ajuta la reducerea durerii. De asemenea, terapiile fără medicamente precum relaxarea, meditația sau terapia cognitiv comportamentală pot fi folosite cu succes în tratarea acestui tip de afecțiune.

În cazul în care lucrurile sunt mai grave, poate fi nevoie de intervenție chirurgicală pentru rezolvarea acestei probleme.


Articol publicitar