Steakhouse autentic, din Transilvania

de | | 2 Minute

Steakhouse autentic, din Transilvania

Am anunțat o vară ,,însângerată”! De ce? Primele semne au fost date de celebra văcuță din Piața Cipariu care s-a răzvrătit puțin și în semn de protest pentru vremea toridă a mers până pe Bulevardul Eroilor să bea apă din fântână. Alte semne au fost tot atât de promițătoare ca și deplasarea necuvântătoarei patrupede până în centrul urbei!

Cronica unei veri românești la El Toro Steakhouse!

Cea mai frumoasă parte a acestei cronici vine de la unicul restaurant din oraș unde găsim vită argentiniană – El Toro Steakhouse, aflat chiar mai sus de văcuța rebelă, în Piața Cipariu, numărul 9. Meniul localului se pregătește să treacă  la regim de toamnă, dar până atunci rămâne îmbogățit cu o dublă ofertă: pe lângă preparatele deja consacrate și absolut delicioase din carne de vită de import, oaspeții mai pot savura aceleași bunătăți suculente și aromate doar că din carne de proveniență locală.

Cronica unei veri românești la El Toro Steakhouse!

Ideea acestei oferte a venit din dorința încurajării producătorilor locali, a stimulării competitivității interne de la nivel regional în ceea ce privește calitatea cărnii de vită și a prezentării unei noi variante de meniu, mai accesibil ca preț.

Cronica unei veri românești la El Toro Steakhouse!

Marea inaugurare a acestei idei inovative a avut loc la jumătatea lunii mai și a oferit oaspeților preparatele îndrăgite din carne de vită adusă din județul Alba sau din județul Sibiu. Consacratele și renumitele steak-uri din vită argentiniană au  rămas în meniu și au putut fi încercate, de asemenea.

O recomandare absolut fabuloasă

O recomandare absolut fabuloasă, potrivită pentru o cronică din orice sezon la El Toro Steakhouse este antricotul argentinian, preparat din cea mai fragedă și marmorată carne de vită, îmblânzită cu puțină sare aruncată precis de bucătarul iscusit peste fibrele de mușchi și grăsime ale steak-ului. Preparatul poate fi servit cu sau fără garnitură, în funcție de poftă și spiritul oaspetelui, dar obligatoriu cu un pahar de Cuvee Racoveanu de Corcova, care vine să copleșească și apoi să alinte tandru cu aroma de afine bine coapte dulceața fragedă a cărnii.

Cronica unei veri românești la El Toro Steakhouse!

În așteptarea unei noi pagini dintr-o altă cronică  la El Toro Steakhouse, un îndemn potrivit ar fi acela de a vizita restaurantul și a încerca antricotul de vită argentinian! Fabulos de bun…la fel ca vara care vine!
Contact:

Adresa: Piata Cipariu nr 9, Cluj-Napoca (langa salonul Fistiq)
Telefon: 0731 867 777; 0364 141 698;
E-mail: [email protected]

Website

Facebook

 

Imagini: El Toro Steakhouse