Start înscrieri la Târgul de Cariere!

de | | 3 Minute

 Start înscrieri la Târgul de Cariere!

Aproximativ 200 de companii sunt așteptate la ediția de toamnă a Târgului de Cariere (TdC), eveniment care va avea loc în Brașov, Chișinău, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Tîrgu-Mureș. Companiile au vacante câteva mii de locuri de muncă, oportunități de internship și stagii de practică, iar o parte dintre ele sunt deja anunțate pe site-ul oficial www.targuldecariere.ro.
„Companiile interesate de recrutare și employer branding mai au timp să se înscrie la TdC în orașele de interes. Dacă în primăvară am avut peste 150 de companii distincte la cele 7 evenimente, ne propunem ca în această toamnă să depășim acest obiectiv, mai ales în condițiile în care circa 50% dintre companii și-au anunțat deja prezența. O parte dintre acestea ni se alătură sezon de sezon, iar altele sunt la prima participare, ceea ce denotă o evidentă înțelegere a mediului business cu privire la importanța de a purta discuții față în față cu potențialii angajați, într-un mediu bine organizat”, declară Louisa Olar, project manager Târgul de Cariere.

Recrutarea, o prioritate tot mai mare pentru companii
Potrivit statisticilor realizate în urma celor 100 de ediții de până acum ale Târgului de Cariere, cele mai multe companii sunt interesate, pe lângă recrutarea efectivă, să își dezvolte un brand de angajator puternic în rândul tinerilor: 97% dintre reprezentanții lor au declarat că doresc să revină la edițiile viitoare, în timp ce 94% declară că recomandă TdC ca soluție de recrutare și employer branding. „Companiile din România înțeleg tot mai mult importanța recrutării eficiente a forței de muncă. Unele dintre ele participă cu stand, altele aleg să organizeze și sesiuni de training, workshop-uri ori mici evenimente. Imaginea unui brand puternic este esențială pentru succesul tuturor organizaţiilor aflate într-o piaţă a forţei de muncă în permanentă schimbare, dar și în competiție”, mai spune managerul târgurilor.

Există și cazuri în care companiile aleg să facă la pachet angajările, tocmai pentru că în felul acesta pot să gândească mai organizat recrutările. „Pentru noi TdC este de fiecare dată un prilej de a recruta în timp scurt un număr mare de candidați foarte buni. Ne-am alcătuit o echipă întreagă în urma participării la una din edițiile TdC”, a declarat HR managerul unei importante multinaționale din România.
Printre cei care vor bifa lista de prezență la TdC în octombrie și noiembrie 2015 se numără: Arvato Bertelsmann, Bombardier, Bosch, CIE Matricon, Competence Call Center, DB Schenker, Delphi, Office Depot, Preh, Renault, Schaeffler, Stefanini și Sykes.

Profilul candidatului TdC
Cei mai mulți participanți la TdC care își caută un loc de muncă sunt studenți, peste 59,70%, urmați de absolvenți de facultate – 23,05% și de absolvenți de master: 10,38%. Cei mai puțini sunt cei care au finalizat doctoratul – 0,67 – și tinerii care au terminat liceul ori școala generală – 6,20%. În privința domeniilor în care sunt specializați aceștia, cei mai mulți lucrează în IT și Software, în sectorul financiar-bancar ori în asigurări, marketing, publicitate și media ori în industria auto și construcții. „În continuare, la mare căutare sunt tinerii din sfera IT-ului, a ingineriei și a limbilor străine; vor fi însă oferte considerabile și din domeniul financiar-bancar, logistică și transport, marketing și publicitate, în domeniul farmaceutic, în industria alimentară sau în consultanță“, afirmă Louisa Olar.

Nu mai este deloc o noutate că zona IT este într-o continuă ascensiune în țară. Drept urmare, va avea loc și în acest an o nouă ediție a Târgului de Cariere în IT, eveniment de nișă dedicat exclusiv pasionaților și specialiștilor din acest domeniu. Printre giganții din mediul business prezenți la cea de-a 7-a ediție a evenimentului se numără Accenture, Endava, KFC, McDonald’s, msg systems, Siemens, Steelcase, Unicredit Business Integrated Solutions și Yardi Systems.

Târgul de Cariere, 100 de ediții
Fondat la Cluj în 2006, Târgul de Cariere este azi cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și Republica Moldova. Ediția de toamnă va avea loc la Chișinău (Casa Armatei, 2-3 octombrie), Iași (Palas, 6-7 octombrie), Brașov (Casa Armatei, 14-15 octombrie), Cluj Global (Sala Polivalentă, 20-21 octombrie), Cluj IT (Sala Polivalentă, 22-23 octombrie), Sibiu (Centrul de Afaceri, 28-29 octombrie) și Tîrgu-Mureș (Teatrul Național, 5 noiembrie).
Detalii despre companiile înscrise până în acest moment și despre Târgul de Cariere găsiți aici: www.targuldecariere.ro.