Stagiul de practică – de la teorie la practică pe piața muncii

de | | 2 Minute

Stagiul de practică – de la teorie la practică pe piața muncii

Industria IT se află într-o continuă ascensiune, determinând o nevoie tot mai mare de forță de muncă. În acest context, software development-ul a devenit un domeniu în care tinerii își doresc tot mai des să-și construiască o carieră. De aceea companiile susțin programe speciale prin care studenții încă din primii ani de facultate pot interacționa cu mediul de lucru specific.

Stagiul de practică este unul din programele organizate de către o companie în colaborare cu universitățile cu profile tehnice, pentru a facilita accesul studenților încă din primii ani de studiu la un mediu în care pot învăța să aplice noțiunile teoretice. Participarea la un astfel de stadiu este complementar cursurilor predate la facultate și obligatoriu, fiind impus de universitate.

Conform unor estimări ale Ziarului Financiar în 2021, unul din opt studenți este absolvent în domeniul IT sau profile conexe, iar numărul de angajați în sectorul de IT&C a crescut de patru ori în perioada 2018-2020. Aceste statistici confirmă nevoia continuă de formare și educare a generației tinere de software developeri, pentru a ajunge la un echilibru între nevoia din industrie și forța de muncă ce intră pe piața muncii în nișa aceasta.

AROBS este una din companiile cu capital 100% românesc care activează pe piața serviciilor de software development de mai bine de 20 de ani. Aceasta contribuie la dezvoltarea afacerilor și implicit la optimizarea activităților și procesele din cadrul organizațiilor. Compania are o deschidere spre a oferi sprijin viitoarelor generații de specialiști, derulând diverse programe de formare precum sunt cele de internship sau chiar stagii de practică pentru studenții cu profil tehnic din cadrul UBB sau UTCN din Cluj-Napoca, care studiază specializări tehnice sau informatice.

Dat fiind faptul că urmează ca anul universitar să se finalizeze, iar studenții din cadrul facultăților cu profile tehnice sunt nevoiți să își deruleze stagiile de practică, compania AROBS își propune să ofere sprijinul în acest sens prin intermediul unor stagii de practică pe perioada verii.

Studenții din cadrul UBB sau UTCN care studiază specializări cu profil informatic sau tehnic, anul 1, 2 sau 3pot aplica pentru stagiul de practică, desfășurat pe zona de Automotive,  Embedded și alte arii. Programul va fi desfășurat pe parcursul a nouă săptămâni începând cu data de 27 iunie, finalizându-se în luna august. Durata stagiului de practică cuprinde 360 de ore destinate dezvoltării abilităților practice ale candidaților. Aplicanții pot trimite un CV prin intermediul unui e-mail la adresa [email protected] până în data de 17 iunie.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.