De la pasiune la profesie: peste 350 de studenți au finalizat cu succes stagiul de practică la SEO 365 Academy

de | | 5 Minute

De la pasiune la profesie: peste 350 de studenți au finalizat cu succes stagiul de practică la SEO 365 Academy

În această primăvară, programul de practică „Digital. Creativ. Marketing”, o inițiativă ambițioasă ce i-a încurajat și îndrumat pe tineri să-și pună pasiunea în practică, a ajuns la final. Peste 350 de studenți din întreaga țară au finalizat cu succes stagiile de practică în cadrul SEO 365 Academy, în format e-learning (online & video)! Activitățile s-au desfășurat sub îndrumarea unor specialiști în marketing digital, comunicare, media și jurnalism. 

Dezvoltat sub motto-ul și îndemnul „Pune-ți pasiunea în practică!”, programul a răspuns nevoilor generațiilor actuale de a învăța aplicat și interactiv despre domeniile de interes. Cei peste 350 de studenți și-au desfășurat stagiile de practică în format e-learning și video, tip gamification, cu module de învățare, quiz-uri și sarcini creative de lucru

„A fost o plăcere să pot îndruma peste 150 de studenți în parcurgerea stagiilor de practică. Proiectul acesta consider că a fost un real succes, deoarece am primit feedback pozitiv atât din partea studenților, cât și din partea cadrelor didactice care s-au bucurat să vadă abordarea actuală a proiectului nostru, calitatea informațiilor livrate și modul interactiv și inovativ prin care am făcut-o. Sper ca în continuare studenții să aibă parte de astfel de programe și să reușim împreună să le oferim o experiență de învățare care îi va ajuta să își găsească cu adevărat jobul potrivit pentru ei în acest domeniu.” – Paul Emanuel Marc, Tutore de Practică

Studenții au apreciat în mod special flexibilitatea programului – ei au decis când și unde au parcurs etapele stagiului, aplicabilitatea celor învățate – au primit șabloane și sarcini de lucru specifice activităților profesionale cotidiene ale unui specialist în domeniu, precum și încurajarea gândirii creative pe tot parcursul stagiului. Despre provocările în domeniu și dezvoltarea unei cariere profesionale, studenții au avut ocazia să afle mai multe în cadrul întâlnirilor cu mentorii SEO 365. 

„A fost o experiență utilă și plăcută, plină cu provocări care m-au scos din zona de confort și care m-au ghidat în acest drum al lumii SEO. Sarcinile propuse sunt o simulare identică cu ceea ce se întâmplă practic în domeniul digital, ceea ce mi-a oferit o viziune mai clară asupra acestuia. Strategia de gamification adaptată în stagiul de practică a fost super utilă pentru fundamentarea cunoștințelor și, ulterior, pentru aplicarea acestora. Pe scurt, aș repeta experiența!” – Carolina Verebcean, studentă în cadrul programului de practică

De la pasiune la profesie peste 350 de studenți au finalizat cu succes stagiul de practică la SEO 365 Academy (1)

359 de studenți în total, 150 de studenți premiați cu bursă, 20 de parteneri instituționali

Rezultatele urmărite în cadrul programului au fost atât de natură calitativă, cât și cantitativă. Stagiile de practică s-au desfășurat în perioada 2 octombrie 2021 – 31 martie 2023, iar despre rezultatele proiectului, desfășurarea acestuia, provocările și experiențele avute de studenți, s-a discutat în detaliu în cadrul conferinței online care a avut loc miercuri, 17 mai 2023, de la ora 13:00, pe Zoom. 

„Proiectul acesta a fost o adevărată provocare pentru noi. Trecând printr-o pandemie, am învățat să ne adaptăm și să continuăm să le oferim studenților o experiență calitativă de învățare. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare și devotamentul arătat în cadrul proiectului și în același timp doresc să le mulțumesc și instituțiilor partenere pentru sprijin. Împreună am reușit să construim acest proiect și să ne atingem obiectivele. Cifrele vorbesc de la sine și considerăm că acest proiect e un real succes.” – Kinga Boglarka Kiraly, Manager de Proiect

Dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung între agenția de marketing online SEO 365 și instituții a facilitat valorificarea aptitudinilor studenților, iar cunoștințele lor teoretice au fost puse în practică în contextul cerințelor actuale de pe piața muncii

În cifre, pe scurt, programul a avut: 

  • 359 de studenți care au parcurs stagiul de practică;
  • 150 de studenți premiați cu burse în valoare de câte 1000 lei (din rândul studenților cu cele mai bune rezultate);
  • 165 de studenți din mediul rural;
  • 4 studenți de etnie rromă;
  • 20 de parteneri instituționali;
  • peste 150 de întâlniri Q&A cu studenții;
  • 5 sesiuni speciale cu mentorii SEO 365. 

De la pasiune la profesie peste 350 de studenți au finalizat cu succes stagiul de practică la SEO 365 Academy

Scopul și obiectivele proiectului

Programul a avut ca scop principal creșterea participării studenților din învățământul universitar din regiunile mai puțin dezvoltate ale României, din Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest și Centru la programe de învățare la locul de muncă și dezvoltarea deprinderilor socio-profesionale. Pentru atingerea acestui scop, au fost organizate așadar stagii de practică pentru studenți din instituțiile de învățământ cu profil variate domenii: Marketing, Comunicare, Media, Jurnalism, Calculatoare și tehnologia informației, Ingineria sistemelor, Mecatronică și robotică, Inginerie și management, Științe administrative, Științe ale comunicării, Sociologie, Relații internaționale și studii europene, Științe politice, Informații și securitate națională, Administrarea afacerilor, Cibernetică și statistică, Economie, Management, Finanțe, Economie și afaceri internaționale, Psihologie, Științe ale educației, Economia Comerțului, Turismului şi Serviciilor, Afaceri internaţionale, Informatică economică și Litere.

Proiectul și-a propus facilitarea integrării studenților pe piața muncii, creșterea numărului absolvenților de învățământ universitar care își găsesc un loc de muncă ca urmare a accesului la activități de învățare la un potențial loc de muncă, dezvoltarea unor parteneriate strategice cu instituțiile de învățământ universitar, care să valorifice aptitudinile și potențialul studenților, completarea cunoștințelor dobândite de studenți în timpul studiilor, precum și dezvoltarea competențelor digitale & media.

„Stagii de practică în domeniile Marketing, Comunicare, Media și Jurnalism pentru studenții din Regiunea Nord-Vest” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară nr. 6 (Educație și competențe), Obiectiv Specific 6.13, Cod MySMIS 133495. Valoarea totală a proiectului este de 1.814.693,79 de lei, valoarea cofinanțată de Uniunea Europeană fiind de 1.465.365,23 de lei. Programul s-a desfășurat în perioada 2 octombrie 2020 – 31 martie 2023. 

Despre SEO 365

SEO 365 este, la bază, o companie de IT, prezentă pe piața serviciilor digitale încă din anul 1999. Compania s-a specializat pe servicii de Marketing Online & SEO începând cu anul 2008. Incursiunile în social media marketing, jurnalism și city branding au venit natural, în 2012, moment în care echipa a început să lucreze la dezvoltarea uneia dintre cele mai de succes platforme naționale dedicate unui oraș (Cluj.com), iar mai apoi în 2015, de când contribuie activ la extinderea conceptului Ghid Local (în Oradea și Brașov). În prezent, compania colaborează cu firme medii și mari, la nivel național și internațional, din industrii extrem de variate, iar experiența acumulată îi califică (și motivează) pe membrii echipei să contribuie la pregătirea viitorilor specialiști în domeniu.


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro.