Spectacolul Paiațe este înlocuit cu Cavalleria Rusticana

de | | < 1 Minute

Spectacolul Paiațe este înlocuit cu Cavalleria Rusticana

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca anunță o modificare în programul zilei de spectacol de vineri, 28 noiembrie, de la ora 18.30 : din motive obiective, opera ”Paiațe”, programată inițial, va fi înlocuită de spectacolul ”Cavalleria Rusticana”, de Pietro Mascagni.

Una dintre cele mai distinse și pătrunzătoare opere ale tuturor timpurilor, ”Cavalleria Rusticana” aduce pe scena teatrului nostru liric o distribuție de primă clasă: Ștefania Barz, Sorin Lupu, Oleg Ionese, Iulia Merca și Liza Kadelnik. Conducerea muzicală îi aparține reputatului Maestru Gheorghe Victor Dumănescu, o prezență artistică impecabilă, extrem de apreciată și îndrăgită de publicul clujean.
Creația care l-a făcut celebru pe Mascagni a impresionat generații întregi cu caracterul său suav, încărcat cu o nepotolită pasiune specific italiană, consacrând titlul în repertoriul operelor din întreaga lume și aducându-i faima binemeritată.

”Cavalleria Rusticana” a celebrat premiera absolută în anul 1890 la Roma, spunând o emoționantă poveste rurală din Sicilia secolului 19, în care Turiddu, un tânăr soldat proaspăt întors din armată, își plânge dragostea pierdută pentru Lola, cea care i-a jurat între timp credință unui alt bărbat. Opera este deoseori interpretată pe marile scene ale lumii în spectacole coupé, alături de creația lui R. Leoncavallo, ”Paiațe”, fiind considerate egale în inspirație lirică.

Vă așteptăm, așadar, la un spectacol de mare finețe lirică, ce vă va transpune în armonia unui alt timp și spațiu.

Biletele spectacolului sunt puse în continuare în vânzare la Agenţia Teatrală,  în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas).

Posesorii de bilete pentru spectacolul ”Paiațe” au la îndemână alternativa de a le folosi pentru spectacolul ”Cavalleria Rusticana”, sau pot opta pentru restituirea contravalorii biletelor, la Ageţia Teatrală, Piaţa Ştefan cel Mare, nr. 14, de luni până vineri, în intervalul orar 11-17.