SOS Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca!

de | | 2 Minute

O petiție online „Salvaţi Colecţia de Istorie a Farmaciei din Cluj-Napoca” a fost lansată de către Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei care solicită susținerea din partea tuturor celor interesați să nu dispară acest muzeu.

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei face un nou apel către toţi cei care cunosc situaţia Colecţiei de Istorie a Farmaciei din Cluj şi anume către Ministerul Culturii, autorităţile judeţene şi locale, cât şi către cei care nu cunosc situaţia, dar pot sprijini pentru a salva cât mai este timp acest muzeu aparte, unde, din 1573, a funcţionat neîntrerupt o farmacie.

”Facem apel în mod special către cei cărora le pasă şi nu le este totuna că mai dispare un muzeu din patrimoniul naţional.”

Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei cere sprijin pentru ca autorităţile locale să prioritizeze negocierile cu cei care au revendicat şi câştigat în instanţă această clădire monument și cere susținere în demersul său de salvare a clădirii respective şi a Colecţiei de Istorie a Farmaciei (clădire de patrimoniu de sec. XVI).

muzeul de istorie al farmaciei 1 ok

„Din păcate, dreptul de preemţiune, pe care Primăria Cluj-Napoca şi-l exercită în prezent pentru achiziţionarea parţială a clădirii, expiră la sfârşitul anului. Mai mult, neofertarea întregului spaţiu îngreunează negocierile, iar noi am ajuns să fim presaţi cu evacuarea iminentă. Acestea sunt motivele pentru care recurgem şi la această formă de susţinere, după zecile de memorii trimise de când ne confruntăm cu situaţia respectivă.”, spun reprezentanții Muzeului de Istorie a Transilvaniei.

Toți cei care doresc să susțină cauza muzeului clujean o pot face pe www.petitieonline.net/petitie/31014138.

Fotografii: Radu Neag