Un nou pas spre soluționarea problemelor generate de managementul deșeurilor

de | | < 1 Minute

Un nou pas spre soluționarea problemelor generate de managementul deșeurilor

Consiliul Județean Cluj a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții: Construire instalație de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj.

Astfel, în ceea ce privește capacitatea de tratare deșeuri reziduale/refuzuri a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta este de 25.000,00 tone/an.

„Este un pas important în direcția soluționării problemelor privind gestionarea deșeurilor în județ. Vorbim despre o soluție modernă, ecologică ce va genera beneficii atât pe plan economic, cât și în ceea ce privește creșterea calității vieții.”- Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj

Referitor la producţia de energie electrică a instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale din județul Cluj, aceasta este de 18.240,00 MWh/an.

Prin construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară pentru valorificarea energetică a deșeurilor municipale se urmărește, în principal, reducerea riscului pentru sănătate și mediu, prin reducerea contaminării aerului, apei și a solului, valorificare energetică ce contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea poluării generate de transportul deșeurilor la fabricile de ciment, etc.

Sursă foto: Facebook Emil Boc


Comunicat de presă

Simplu și rapid, pe Cluj.com găsiți informațiile de care aveți nevoie! De asemenea, pentru a fi în pas cu noutățile și evenimentele din Cluj, vă invităm să ne urmăriți și pe Facebook și Instagram.