De ce este util un software recrutare în departamentul HR?

de | | 2 Minute

De ce este util un software recrutare în departamentul HR?

Un software recrutare a devenit o necesitate în lupta pentru talente a anului 2022? Așa se parte. Într-un context din ce în ce mai acerb, în care forța de muncă calificată a devenit tot mai puțină, iar Marea Demisie însă se resimte în companii, instrumentele digitale precum un portal resurse umane sau un software recrutare par să devină indispensabile.

Adaptarea, flexibilitatea, reducerea costurilor, sunt doar câteva dintre realitățile care o să ne ghideze în viitorul apropiat. Astfel, este necesar să cunoaștem cum putem rămâne activi într-o piață dinamică și cum putem să optimizăm procesele din cadrul companiilor.

În rândurile următoare, vom dezbate de ce sunt utile instrumentele digitale (software recrutare, portal resurse umane) în eficientizarea procedurilor de HR și ce beneficia aduc acestea pentru companii.

Un software recrutare grăbește procesul de selecție al candidaților

Instrumentele digitale potrivite (software recrutare, portal resurse umane) pot eficientiza activitățile recurente de resurse umane. Spre exemplu, cu un software recrutare, timpul dedicat recrutării unor noi angajați este mai scurt. Acest lucru se datorează faptului că întregul proces de recrutare este gestionat cu ajutorul modulului. Mai exact, specialistul HR întocmește un nou proces de recrutare, centralizează CV-urile din platformele de recrutare și de pe e-mail în același loc, desemnează persoanele implicate în fiecare etapă a procesului, introduce feedback-ul pentru fiecare candidat în parte, iar mai apoi se poate lua decizia de a angaja un candidat. Odată ce persoana a fost angajată, se poate face un transfer automat a datelor candidatului într-un portal resurse umane. În acest fel, se evită munca dublă de completare a datelor de personal.

Se poate observa că având la îndemână un software recrutare, se grăbește procesul de selecție al candidaților. Drept urmare, există o mai mică posibilitate de a rata candidați valoroși doar din cauza faptului că procesul a durat prea mult.

Reduci gestionarea documentelor fizice cu soluții digitale

Cu ajutorul soluțiilor digitale, poți reduce și numărul de documente fizice pe care le gestionezi. Prin intermediul unui software recrutare, centralizezi online toate CV-urile candidaților direct în aplicație. Mai mult, odată angajat, candidatul regăsește toate informațiile necesare în cadrul unui portal resurse umane, fără a mai fi nevoie să i se ofere documente fizice.

În cadrul unui portal resurse umane, compania poate introduce informații precum: date personale, date contractuale, fișa postului, Regulamentul Intern, diverse documente care fac referire la proceduri, procese, regulamente etc. Astfel, noul angajat poate accesa informațiile de interes în timp real, în doar câteva momente.

Îmbunătățești comunicare internă

Instrumentele digitale nu doar că reduc timpul necesar pentru efectuarea anumitor activități, ci contribuie și la o mai bună comunicare dintre angajați. În cazul procesului de recrutare, fiecare persoană implicată poate lăsa feedback în aplicație, feedback ce poate fi consultat în timp real de oricare membru interesat de acesta.

De asemenea, cu ajutorul unui portal resurse umane, angajații au acces constant la toate informațiile relevante pentru ei. În același timp, managerii de departament sau specialiștii HR pot vedea toate datele de interes despre oamenii pe care îi coordonează. În acest fel, orice informație se accesează fără probleme.

Alege instrumente digitale pentru eficientizarea proceselor HR

Dacă ești în căutarea unei soluții complexe, care să îți pună la dispoziție atât un software recrutare, cât și un portal resurse umane, True HR este soluția potrivită. Cu 19 module distincte, True HR acoperă majoritatea nevoilor unui departament de resurse umane. Dacă vrei să programezi un demo gratuit sau să afli mai multe detalii, contactează echipa UCMS by AROBS prin email: [email protected] sau la numărul de telefon: 0738 822 537.


Articol publicitar
Noutăți UCMS by AROBS: AICI.