Smart farming și sustenabilitatea

de | | 2 Minute

Smart farming și sustenabilitatea

Smart farming este un concept ce denotă aplicarea tehnologiei în industria agricolă. Odată cu evoluția rapidă a industriei de software development, smart farming a căpătat o nouă dimensiune. Prin tehnologizarea proceselor, nu doar se optimizează toate acțiunile, ci se reduc pierderile într-un mod considerabil. IT outsourcing contribuie semnificativ la evoluția acestei revoluții sustenabile.

Industria agricolă este vitală. În același timp reprezintă și cea mai mare industrie. Aceasta necesită digitalizare rapidă. Fapt posibil prin smart farming.

Cu ajutorul smart farming se obține productivitate maximizată, protecția siguranței muncitorilor și sustenabilitate. Se estimează că valoarea pieței de smart farming va ajunge la 13 miliarde dolari până în 2027*. Astfel, majoritatea guvernelor sau a instituțiilor din această industrie au realizat deja planuri de sustenabilitate. Majoritatea se bazează pe precision farming.

Productivitate maximizată

Cel mai direct beneficiu al smart farming este creșterea productivității, fie este vorba de animale, culturi sau orice alt output. Cu tehnologie de mapping avansată, automatizare, autonomous driving la tractoare sau alte vehicule agrare, senzori sau drone, agricultorii beneficiază de productivitate maximizată.

Cea mai mare vulnerabilitate a industriei este volatilitatea vremii. De exemplu, cantitatea de ploi influențează drastic cantitatea de culturi. Dat fiind faptul că aceste outputuri sunt interdependente, aceste condiții influențează și sectorul de animale.

Prin monitorizarea condițiilor de sănătate al animalelor, fermierul va avea o situație clară despre animalele bolnave și le poate izola cu ușurință, înainte să îmbolnăvească alte animale și să sufere pierderi. La fel, știind exact necesitățile de pesticide, fermierul poate interveni exact unde este nevoie.

Protecția siguranței muncitorilor

Industria agrară este una dintre cele mai periculoase pentru muncitori. Lucrând în condiții climatice extreme, folosind materiale toxice sau proximitatea de vehicule masive, ei sunt mai expuși la anumite boli sau cauze de fatalitate. Cu smart farming, muncitorii pot fi distanțați de acești factori. Astfel, ei sunt în siguranță și în același timp se asigură și continuitatea muncii.

Sustenabilitate

Cel mai mare pericol este lipsa de sustenabilitate. În contextul în care populația crește într-un ritm alert. Conform ONU, populația lumii va ajunge la 9.8 miliarde până în 2050. Încălzirea globală, pesticidele toxice, exploatarea resurselor naturale pun în pericol nu doar agricultura, ci existența speciei umane. Astfel, sustenabilitatea este un obiectiv cheie. Prin optimizarea resurselor folosite și protejarea forței de lucru, această industrie poate îndeplini acest obiectiv.

Expertiză

Instituțiile globale și agențiile naționale încurajează inițiativele de smart farming. Totuși, există o reticență în adoptarea acestui concept. Dar cu un partener de încredere, implementarea nu necesită efortul preconizat. AROBS oferă echipe specializate, cu un know-how de peste 20 de ani în software development și expertiză în mai multe industrii, printre care IoT și Enterprise Solutions.


*Grand View Research, Press Release, Global Precision Market, 2020
Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.