3 sisteme loT de nelipsit dintr-o casă inteligentă

de | | 2 Minute

3 sisteme loT de nelipsit dintr-o casă inteligentă

Soluțiile smart home includ sisteme loT și tehnologii care măresc confortul sau siguranța locuitorilor. Unele dintre ele contribuie și la economisirea de energie sau apă, motiv pentru care astfel de soluții sunt tot mai căutate. Descoperă în continuare 3 sisteme IoT care sunt esențiale într-o casă inteligentă.

Cele mai noi soluții pentru casele inteligente

În ultimii ani, odată cu evoluția Software Development s-a observat o dezvoltare clară în domeniul tehnologiilor care îmbunătățesc siguranța și confortul locuințelor. Implementarea unor astfel de sisteme implică bugete mai reduse comparativ cu anii anteriori.

Specialiștii din domeniul Software Services contribuie la dezvoltarea sistemelor IoT pentru clădiri inteligente, cum ar fi sisteme de control al iluminatului, al încălzirii și al jaluzelelor electrice. De asemenea, există sisteme de sonorizare care pot fi amplasate în mai multe zone dintr-o clădire, permițând redarea muzicii în camerele selectate.

Alte tipuri de sisteme nu doar că sporesc confortul unei case, ci oferă și mai multă siguranță. Spre exemplu, există senzori care asigură întreruperea automată a alimentării cu apă în cazul unei scurgeri. De altfel, sistemele inteligente asigură chiar și protecție împotriva incendiilor, detectând prezența metanului, a monoxidului de carbon sau a altor gaze.

3 sisteme obligatorii într-o casă smart

  • Becuri LED

Becurile LED conectate la o rețea WIFI se pot aprinde și stinge într-o anumită ordine și în încăperi selectate, sincronizându-se cu prezența persoanelor din cameră sau chiar cu muzica redată. Mai mult decât atât, sistemele inteligente de iluminare permit reglarea intensității luminii în funcție de momentul zilei, ceea ce contribuie la crearea unui ambient plăcut și la economisirea resurselor energetice.

  • Prize inteligente

Prin intermediul prizelor inteligente, utilizatorii pot programa și monitoriza dispozitivele electrice de la distanță. Acest nivel de conectivitate nu doar că aduce un plus de confort, dar poate contribui și la eficiența energetică, permițând oprirea automată a dispozitivelor în stand-by și gestionarea consumului de energie. Aceste dispozitive permit gestionarea aparaturii prin intermediul aplicațiilor mobile sau a asistenților vocali, transformându-le sisteme interconectate eficiente.

  • Senzori pentru siguranța locuinței

O casă inteligentă te va proteja și de diverse incidente. De exemplu, în cazul unei scurgeri de gaz, vei primi o notificare pe smartphone, sistemele avansate permițând chiar oprirea alimentării cu gaz. Detectoarele de monoxid de carbon și fum funcționează în mod similar. Bineînțeles, dispozitivele IoT oferă siguranță și prin sisteme de supraveghere inteligente care transmit și monitorizează prezența sau intrarea prin efracție în locuință unor persoane necunoscute.