Sistemele de acționări pneumatice în industrie și în utilizările de zi cu zi – ce trebuie să știi despre ele?

de | | 2 Minute

Sistemele de acționări pneumatice în industrie și în utilizările de zi cu zi – ce trebuie să știi despre ele?

Durata crescută a operațiilor tehnologice, siguranța oamenilor și a mașinilor – acestea sunt problemele dominante în proiectarea instalațiilor industriale moderne. Iar sistemele de acționări pneumatice sunt răspunsul la toate aceste provocări.

Greutatea redusă, vitezele superioare de avans și lucru, gradul scăzut de uzură, dar și siguranța sunt motivele pentru care acționările pneumatice joacă un rol central în aproape orice industrie, design de mașini și multe alte aplicații.

În magazinele care comercializează piese și echipamente industriale de calitate vei găsi sisteme de acționări pneumatice performante, de calitate superioară, dar și accesorii pentru alte tipuri de sisteme mecanice, hidraulice sau electrice, precum rulmenti, valve, cilindri sau produse de conectică.

Sunt peste tot!

Sistemele de actionari pneumatice funcționează prin conversia energiei aerului comprimat sau a altui gaz în mișcare liniară sau rotativă. Această tehnologie se bucură de un succes neîntrerupt oriunde este nevoie de efectuarea unor lucrări mecanice. Acționările pneumatice oferă o gamă largă de posibilități, în același timp sunt sigure și ușor de utilizat. Varietatea mare a ofertei de pe piață face ca acestea sa fie folosite în multe industrii, iar constructorii pot alege cu succes componente care sunt optime pentru cerințele proiectului.

Acționările pneumatice sunt utilizate pe scară largă și în procesele tehnologice și sistemele de automatizare industrială, unde prioritățile sunt fiabilitatea și siguranța. Aplicațiile sistemelor pneumatice acoperă construcția mașinilor, de la dispozitive staționare, utilizate, de exemplu, în producție sau industria grea, până la mașini utilizate în transport sau agricultură.

Totodată, cilindrii pneumatici sunt folosiți cel mai adesea în hale și linii de producție, prese sau linii de ambalare a produselor finite. Găsim cilindrii pneumatici la mașini de construcții, vehicule comerciale și, de asemenea, în mașini și camioane obișnuite.

Acționări pneumatice – tehnologii fiabile și sigure

Pneumatica este o tehnologie ferm înrădăcinată pe piață, foarte bine cunoscută proiectanților și inginerilor de întreținere. În același timp, este o zonă care continuă să uimească cu soluții și posibilități noi. Producătorii de componente din acest grup își dezvoltă în mod constant produsele, adaptându-le cerințelor crescânde ale clienților și obiectivelor de eficiență energetică din ce în ce mai mari stabilite pentru mediul industrial. Sistemele de acționări pneumatice de astăzi sunt dispozitive cu posibilități mari și, în același timp, se caracterizează prin eficiență și fiabilitate.

În același timp, datorită tipului de energie utilizată, adică aerul, pneumatica este considerată o tehnologie curată, perfectă pentru întreprinderile cu standarde de igienă crescute, în special în industriile farmaceutice și alimentare.


Articol publicitar