Sistem de depistare a mașinilor ce trec pe roșu – proiect pentru Cluj

de | | < 1 Minute

Un sistem de depistare a mașinilor ce trec pe roșu va fi montat la Cluj

O stradă foarte circulată din Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de depistare a mașinilor care nu respectă culoarea roșie a semaforului. Este vorba de Bulevardul 21 Decembrie 1989, aceasta fiind una dintre cele mai intens circulate artere ale orașului.

Acest proiect este unul ambițios, ce va costa în jur de 12 milioane de euro. Va fi finanțat în proporție de 98% din fonduri europene și face parte dintr-un proiect amplu de modernizare a bulevardului. Se așteaptă ca lucrările de modernizare să înceapă în această vară. După finalizarea acestora, Clujul va avea distincția de a fi primul oraș din țară cu un sistem de depistare a mașinilor ce trec pe roșu.

Primul pas al proiectului va fi demarat în această săptămână. Astfel, municipalitatea va transmite către ANAP documentația necesară pentru proiectare și execuție. Mai apoi, când și toate procedurile de licitație vor fi finalizate, se vor executa lucrările de modernizare.

Montarea acestui sistem de depistare a mașinilor este un pas important al modernizării infrastructurii orașului. De asemenea, Clujul se va putea mândri cu faptul că va fi singurul oraș din țară cu un astfel de sistem instalat.

Foto: Kőrősy Zoltàn