Sistem de coș de fum sau un coș de fum clasic?

de | | 2 Minute

Tu ce alegi: un coș de fum din cărămidă sau un sistem gata fabricat?

Cu 100 de ani în urmă, majoritatea aspectelor vieții erau foarte diferite în comparație cu realitatea în care trăim în prezent. Lumea evoluează din ce în ce mai repede și descoperim zilnic lucruri noi care să ne ușureze viețile din toate punctele de vedere. Chiar și în domeniul construcțiilor, au apărut de-a lungul timpului noi inovații de care ne putem bucura.

Până de curând, coșurile de fum erau construite exclusiv din caramida. Astăzi, avem opțiunea de a alegere între coșurile clasice și sisteme gata fabricate. În cele ce urmează, află care sunt diferențele dintre acestea.

Diferențe

Coșurile de fum din cărămidă reprezintă o parte integrantă a arhitecturii unei locuințe. În cele mai multe cazuri, acestea sunt construite în același timp cu întreaga clădire, deși se poate adăuga și în timpul unor renovări ulterioare. Acestea sunt constituite din cărămidă sau din blocuri de ciment și mortar.

Pentru a putea fi construite, coșurile de fum clasice trebuie să întrunească mai multe cerințe inginerești cerute de către primării. Acest lucru poate îngreuna deseori procesul de construcție a acestora.

Pe de altă parte, sistemele de cosuri de fum sunt gata fabricate și ajung acasă la tine pregătite de a fi instalate. Cel mai des, acestea sunt construite din metal și dispun de uși de sticlă, sistem de ventilație și materiale izolante. Marele avantaj ale acestor coșuri de fum este faptul că se pot monta cu ușurință după ce casa a fost deja construită.

Toate sistemele de coșuri de fum sunt construite după standardele de siguranță impuse de lege, ceea ce nu presupune griji sau sarcini în plus pentru proprietarul casei. Deși speranța de viață a acestora nu este atât de îndelungată comparativ cu varianta clasică, de cele mai multe ori sunt o investiție foarte bună.

Costuri pe termen lung

Deși coșurile de fum clasice din cărămidă rezistă mai bine în timp, reparația acestora în situația deteriorării este semnificativ mai ridicată decât cea a sistemelor gata fabricate. Din acest motiv, multe persoane preferă să aleagă alternativa care îi va costa cât mai puțin pe termen lung. În acest caz, sistemele de coșuri de fum gata fabricate reprezintă pe deplin cea mai bună alegere.


Articol publicitar