Sfaturi care te ajută să ai o casă călduroasă în această iarnă

de | | 3 Minute

Iarna s-a instalat deja și vrei să aduci câteva îmbunătățiri în locuință ca să-ți fie mai cald? Cu siguranță e o idee bună să faci mici schimbări în locuință pentru a avea parte iarna aceasta de mai mult confort.

Poți începe, de exemplu, să achiziționezi câteva pături, pleduri și lenjerii de pat pufoase. Pe lângă faptul că îți țin cald, dau și un aer mai plăcut locuinței. Totodată, poate trebuie să-ți schimbi pilotele pentru că s-au învechit sau ai nevoie de unele mai groase. Vezi ce-ți lipsește și fă o listă cu cele necesare.

Având în vedere temperaturile care ne așteaptă, e o idee foarte bună să faci o mică investiție care să-ți asigure un plus de confort. Merită chiar să alegi unul dintre împrumuturile rapide disponibile dacă bugetul tău e prea restrâns. Mai bine faci o investiție acum decât să suferi de frig pe perioada iernii.

Mai jos ai un mic inventar din care să te inspiri atunci când ieși la cumpărături.

1. Pături și pleduri

Cum stai la acest capitol – ai suficiente pături? Din ce materiale sunt confecționate? Pe lângă rolul decorativ, acestea sunt ideale să-ți țină de cald în serile reci de iarnă.

Păturile din materiale naturale precum lâna sunt recomandate pentru că rețin bine căldura corpului. Fiind și puțin mai grele, îți vor da o senzație plăcută de protecție așa că la finalul zilei, când te vei întoarce acasă după orele lungi de muncă și te vei cuibări sub pătura groasă, vei avea o senzație liniște și relaxare.

Dacă vrei pături mai ușoare, alege-le pe cele din polar sau din bumbac. În plus, ambele materiale sunt ușor de întreținut.

Nu uita nici de estetică. Alege pături cu modele și culori care să se potrivească decorului din restul locuinței și, bineînțeles, care să-ți dea o stare de bine.

2. Pilote

Un somn de calitate depinde destul de mult de o temperatură optimă și de un nivel de confort ridicat, iar pilota poate juca un rol important în această ecuație. E bine să alegi pilote cu umplutură de calitate care să le facă rezistente, hipoalergenice și să prevină transpirația. Cele mai recomandate, dar și ceva mai scumpe, sunt cele din puf și pene de rață sau gâscă. Dar plăcute și călduroase sunt și cele din lână siliconizată. Dacă vrei o variantă mai accesibilă, poți alege o pilotă cu umplutură din microfibră.

3. Covoare și mochete

Lista de cumpărături continuă cu piesele care îți vor ține casa mai călduroasă: covoarele și mochetele. Acestea sunt cu atât mai importante cu cât pardoseala e mai rece, adică din gresie sau parchet laminat. Unde mai pui că le poți folosi pentru a ascunde, cu un efort minim, podele vechi ce prezintă urme cauzate de traficul intens.

4. Perne

Locul tău preferat de relaxare va fi cu atât mai confortabil cu cât aduci în acest spațiu mai multe perne pufoase, de diferite dimensiuni. De asemenea, poți adăuga perne și pe scaune ori fotolii, sau le poți pune direct pe podea la o seară de film cu prietenii.

5. Draperii groase

Când vrei să păstrezi căldura în cameră, e bine să ai draperii groase la ferestre. Lasă razele soarelui să-ți intre pe fereastră și să-ți încălzească toate camerele pe timpul zilei, iar seara trage draperiile. Acestea vor acționa ca o barieră și-ți vor izola termic camerele. Ca bonus, îți vor asigura și un somn odihnitor!

6. Opritoare pentru uși și protecții pentru ferestre

Ca să păstrezi căldura în cameră, e indicat să ai și pernuțe lungi pe care să le plasezi pe pervazuri și la uși când acestea sunt închise. Acestea vor avea rol de barieră în calea curenților de aer rece care circulă la nivelul podelei.

7. Papuci de casă călduroși și halat pufos

Confortul picioarelor tale este esențial pentru a putea avea o stare de bine. De aceea, ca orice alt model de încălțăminte, papucii ar trebui să fie aleși în funcție de sezon. Asta cu atât mai mult cu cât în lunile reci se întâmplă să vii acasă cu picioarele înghețate. Optează pentru papuci îmblăniți tip gheată și bucură-te de confort. Același lucru e valabil și pentru prosoape și halatul de baie. Cu cât mai pufoase, cu atât mai călduroase.

Tu ce ai mai adăuga la această listă? Poate un panou reflectorizant pentru calorifer. Indiferent de lucrurile în care vrei să investești pentru a avea o iarnă mai călduroasă, dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani cu care să acoperi costurile necesare, poți solicita un credit rapid online.

Toate cele enumerate mai sus nu numai că-ți vor face casa mai călduroasă, dar o vor face și mai primitoare. Mai scoate din cutii decorațiunile de iarnă, aprinde câteva lumânări cu arome de sezon și pune la cuptor niște turtă dulce! Mai că n-o să-ți mai vină să pleci vreodată de-acasă.