Un singur sfat care crește și menține productivitatea ta

de | | 3 Minute

Productivitatea este o chestiune centrală și pentru viața noastră profesională, dar și cea personală. Totuși, nu trebuie să vină cu sacrificii uriașe. Crearea unui echilibru, prin stabilirea unor limite ne poate ajuta să fim împliniți la locul de muncă și acasă.

Oamenii de pretutindeni, chiar și cei din industria de software development au observat o scădere în gradul de inovație, productivitate și motivație în aceste vremuri ciudate. Chiar dacă există un boom de cloud application care optimizează aproape orice activitate, totuși mulți oameni s-au confruntat cu dificultăți în ceea ce privește productivitatea.

Lipsa conexiunii sociale, în ciuda comunicării online, a avut efecte semnificative și asupra creativității.

Inovarea, creativitatea, productivitatea și motivația nu sunt ușor de întreținut. Deși cu toții avem perioade de productivitate ridicată, cheia este să fim productivi pentru perioade mai lungi. Cunoaștem cu toții entuziasmul de a începe ceva. Cu toate acestea, provocarea este să continuăm să parcurgem curba de învățare.

Cheia este în sustenabilitate.

Există diferite tehnici pentru creșterea productivității, însă obiectivul este menținerea acesteia.

Autoreglare

O abilitate vitală este autoreglarea – capacitatea de a răspunde la stimuli externi, de a dezvolta procese de evaluare, înregistrare și modificare a reacțiilor. Este o abilitate pe care o dezvoltăm în timpul copilăriei și marchează întreaga noastră viață. Mulți teoreticieni declară că este un factor vital pentru succes.

Stabilirea limitelor

Cei mai mulți dintre noi operează pe o scară de la foarte neproductiv la foarte productiv în cicluri. Problema este că, atunci când suntem într-o stare neproductivă și procrastinativă, acest lucru are repercusiuni asupra valorii noastre de sine.

Când suntem extrem de productivi, suntem entuziaști și energizați. Sentimentul pe care îl avem atunci când începem un nou proiect: setăm o nouă rezoluție, facem primii pași și obținem satisfacție instantă. Cu toate acestea, problema este faptul că se întâmplă pe termen scurt. După sprinturi de a fi extrem de productivi, avem nevoie de timp pentru a ne recupera.

Prin urmare, ceea ce căutăm noi este sustenabilitatea.

Cum se face? Putem seta limite în mod conștient, atât limite superioare cât și inferioare. Cu cât aceste limite sunt mai precise, este cu atât mai bine. De exemplu, dacă decidem să începem un stil de viață mai sănătos și ne propunem să să gătim acasă, vom seta ca limită inferioară prepararea a unei mese în 2 zile, iar limita superioară, prepararea a două mese într-o singură zi.

Stabilim o țintă și pentru sarcinile profesionale. De exemplu, luăm domeniul vânzărilor. Astfel realizăm nu mai puțin de cinci e-mailuri și nu mai mult de zece pe zi. Această abordare permite suficientă energie și concentrare pentru orice posibilă urgență, menține echilibrul și în același timp încadrează activitatea profesională în limitele KPI-urilor necesare.

Setarea unei limite inferioare asigură continuitate, adică nu mai este nevoie de energie pentru ruperea inerției. Pe de altă parte, setarea unei limite superioare ajută să economisim energie și timp pentru alte activități, care mențin echilibrul.

Stabilirea și cunoașterea în cele din urmă a limitelor ne ajută să avem un stil de viață echilibrat și sustenabil, în ritmul propriu. Cu toate acestea, există mai multe lucruri pe care le putem face, cum ar fi asigurarea odihnei necesare și focus să avem suficient timp liber pentru alte priorități din viață.

Pentru mai multe sfaturi, citiți despre gestionarea energiei.

AROBS

Grija față de angajat este una din principalele priorități ale companiei AROBS. Chiar dacă productivitatea este importantă, cei aproape 1000 de angajați ai companiei trebuie să se simtă bine atunci când pășesc pragul biroului. Avem grijă de asta prin numeroasele evenimente interne dedicate colegilor noștri, a organizării de teambuilding-uri, de training-uri pentru îmbunătățirea aptitudinilor profesionale și oferirea poribilităților de avansare în carieră.

AROBS este o companie de IT prezentă pe piața din România din anul 1998, care dezvoltă soluții software, soluții de optimizare a afacerilor, de monitorizare flotă, plată contactless și altele, pentru cei peste 8000 de clienți din 14 țări de pe trei continente.


Articol publicitar
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.