O afacere locală are nevoie de servicii SEO?

de | | 2 Minute

O afacere locală are nevoie de servicii SEO?

Gama de servicii SEO este deseori ignorată de proprietarii de afaceri locale fie pentru că aceștia nu au descoperit încă potențialul real din spatele acestui instrument, fie pentru că își axează strategia de promovare pe word of mouth (recomandările clienților către grupuri de potențiali clienți) sau pe Social Media.

Cu toate acestea, potențialul din spatele promovării pe motoarele de căutare este foarte mare: 46% dintre căutările pe Google sunt axate pe informații de relevanță locală, iar 88% dintre acestea au ca rezultat o interacțiune directă (telefon sau vizită în locație) între potențialul client și brandul local. Prin servicii SEO, o afacere locală câștigă un plus de vizibilitate și, pe termen lung, o dezvoltare considerabilă a bazei de clienți.

Ce presupune optimizarea SEO?

SEO este un instrument de promovare online ce presupune optimizarea conținutului de pe site pentru a răspunde celor mai frecvente căutări în mediul online cu relevanță pentru produsele/serviciile oferite de o afacere.

O condiție rămâne esențială: orice brand care își dorește să beneficieze de avantajele SEO trebuie, implicit, să dețină un website. Dacă nu ai încă o pagină web, dar îți dorești să te dezvolți în online, este indicat să apelezi la o agenție care îți poate oferi atât serviciul de Web Design, cât și cel de optimizare SEO.

Pentru a-și atinge potențialul în online, o afacere locală trebuie să implementeze atât o strategie de SEO On Page (pe site), cât și una Off Page: articole create pe baza unor cuvinte-cheie relevante, care să facă trimitere la site-ul ei prin link-uri publicate pe platforme media externe, puternic optimizate.

Ce alte trucuri online mai pot folosi afacerile locale?

  • Google MyBusiness – o platformă care oferă vizibilitate în Google Maps, dar și în Google Search. Este utilă în special pentru clienții noi, care pot afla cum să ajungă mai ușor la tine, dar și în cazul turiștilor, care vor căuta locații în apropierea hotelului/ locuinței lor. 
  • Roagă-i pe clienții actuali să lase cât mai multe review-uri în mediul digital. Astfel, reputația ta se va contura nu doar offline, cât și online.
  • Creează parteneriate media sau colaborări cu platforme/ branduri/ influenceri cu relevanță pe plan local. Asigură-te că mesajele transmise de partenerii tăi se aliniază la valorile pe care îți dorești tu să le transmiți. Transferul de imagine este inevitabil într-o astfel de situație.

Dacă ai o afacere locală și îți dorești să verifici ce potențial poate avea gama de servicii SEO pentru tine, îți recomandăm să apelezi cu încredere la agenția de Marketing Online SEO 365! În această perioadă, echipa oferă sesiuni de consultanță gratuită în cadrul cărora puteți explora împreună care sunt cele mai eficiente strategii în cazul business-ului tău.