Servicii de sudură inox – de ce afacerile se bazează pe ele și de ce inoxul este atât de rentabil?

de | | 2 Minute

Servicii de sudură inox

Atunci când sunt luate în considerare costurile totale ale ciclului de viață, inoxul este adesea cea mai puțin costisitoare opțiune de material dată fiind durabilitatea sa, rezistența și necesitatea redusă de întreținere.

În general, oțelul inoxidabil necesită doar lucrări minime de întreținere, asta însemnând economii pentru producători și antreprenori, dar și beneficii pentru mediu și societate. Mai precis, datorită costurilor reduse de reparații și întreținere, economiile pe termen lung pot fi cuprinse între 30 și 40% comparativ cu materialele alternative.

Inoxul deține o durată lungă de funcționare

Chiuvetele, cuvele, rezervoarele din inox și multe alte confectii metalice din inox durează, de obicei, 15 până la 25 de ani și sunt înlocuite cel mai adesea pentru că au loc renovări interioare sau modernizări, nu pentru că produsul din inox s-ar fi degradat. Inginerii, producătorii, proiectanții și majoritatea antreprenorilor cântăresc valoarea pe termen lung a produselor inoxidabile în raport cu prețul inițial și ajung la concluzia că inoxul este materialul cel mai rentabil, date fiind durabilitatea și rezistența sa.

Inoxul este accesibil și 100% reciclabil

Un alt aspect deosebit de important care recomandă inoxul producătorilor și diverselor industrii are legătură cu sustenabilitatea. Oțelul inoxidabil este 100% reciclabil și este și foarte accesibil. De fapt, peste 95% din oțelul inoxidabil nou măcinat provine din resturi de oțel inoxidabil recuperat, completându-se astfel întregul ciclu de viață. Există o infrastructură foarte bine pusă la punct, care susține ciclul de viață al oțelului inoxidabil de lungă durată. Longevitatea inoxului este rezultatul compoziției aliajului și, prin urmare, deține o rezistență naturală la coroziune. Producătorii de echipamente din inox nu aplică nimic pe suprafața inoxului care ar putea să dăuneze mediului și, astfel, cele mai multe echipamente pot fi folosite chiar după încheierea procedurii de sudura inox. Unele recipiente și echipamente din inox nici nu mai trebuie sudate, dată fiind maleabilitatea oțelului inoxidabil.

Trebuie specificat și faptul că oțelul inoxidabil deține calități igienice naturale și astfel nu necesită substanțe chimice de curățare dure care ar ajunge în canalul de scurgere, reducând și mai mult impactul negativ pe termen lung asupra mediului. În comparație cu alte materiale, echipamentele din inox necesită cantități de patru ori mai mici de dezinfectant pentru a se respecta astfel cele mai stricte reguli de igienă. În cadrul unui studiu, s-a observat că nu sunt necesare cantități mai mari de dezinfectant și nici dezinfectanți cu o concentrație mai puternică nici măcar pentru echipamentele foarte vechi din inox. Această cercetare confirmă încă o dată că inoxul este cel mai adecvat material pentru utilizare în diferite industrii și medii clinice, fiind totodată și un material prietenos cu mediul înconjurător.

Ciclul de viață al produselor din oțel inoxidabil contribuie la minimizarea resurselor, deoarece resursele noi sunt necesare la fel de des pentru a se înlocui produsele defecte și corodate. Când produsele și echipamentele din oțel inoxidabil ajung, în cele din urmă, la finalul duratei lor de funcționare, există mai puține îngrijorări cu privire la eliminare, deoarece acest material este 100% reciclabil.


Articol publicitar