Cum ne pregătim mașina pentru sezonul rece? | Service Auto Rodna

de | | 4 Minute

Cum ne pregătim mașina pentru sezonul rece? | Service Auto Rodna

Toamna este o perioadă în care trebuie să acordăm o atenție sporită autovehiculelor, iar cei de la Service Auto Rodna Cluj înțeleg pe deplin acest aspect și vin în întâmpinarea șoferilor cu servicii complete de verificări tehnice, schimb de fluide și anvelope . 

În această perioadă de tranziție între sezonul cald și cel rece, trebuie să ne asigurăm că anvelopele sunt potrivite pentru noile condiții de drum, iar starea generală a mașinii este una foarte bună.  Dacă autovehiculul nu este pregătit corespunzător, vremea imprevizibilă, umiditatea excesivă și, în unele cazuri, fenomenele meteo extreme pot pune în pericol siguranța șoferilor, dar și a pasagerilor.

Echipa Service Auto Rodna ne-a împărtășit câteva dintre recomandările sale în privința verificărilor necesare în acest sezon:

Schimbul anvelopelor trebuie realizat din timp

Condițiile meteo sunt destul de imprevizibile în această perioadă, așa că trebuie să ne asigurăm că facem trecerea la anvelopele de iarnă în timp util. 

În mod normal, ele sunt destinate pentru temperaturi mai mici de 7°C, dar este recomandat să facem o vizită la un service auto mult mai devreme pentru o verificare atentă a cauciucurilor. Dacă acestea prezintă semne avansate de uzură, trebuie scoase din uz pentru a nu ne periclita în niciun fel siguranța la volan.

Service Auto Rodna

Un alt indice foarte important este presiunea la nivelul roților. Acesta influențează atât consumul de carburant, cât și nivelul de performanță al mașinii.  Presiunea trebuie verificată lunar, când anvelopele sunt reci sau înainte de o călătorie mai lungă în afara orașului. Ea trebuie adaptată în funcție de numărul de pasageri și volumul de bagaje, conform specificațiilor propriului model de mașină.

Atenție la frâne!

Deși calitatea frânelor este testată la inspecția tehnică anuală, este indicat să le verificăm încă o dată înainte de venirea iernii. Condițiile extreme de vreme, precipitațiile sau înghețul transformă carosabilul într-un mediu instabil, iar viteza de frânare scade considerabil. Dacă, pe deasupra, apar și defecțiuni, riscul de accident este iminent.

Odată cu venirea toamnei, putem trece pe la cei de la Service Auto Rodna Cluj pentru o evaluare pe tester-ul de frânare, dar și un pentru o verificare a lichidului de frână.

Bateria, vulnerabilă în sezonul rece

Temperaturile extreme supun bateria la un nivel accelerat de degradare, aceasta nefiind capabilă să mai funcționeze la capacitate maximă. Este important să evaluăm starea ei înainte de venirea iernii pentru că o baterie descărcată poate îngheța odată cu atingerea primelor valori negative.

Fie că va fi necesară o înlocuire a bateriei, fie doar o reîncărcare, este obligatoriu să includem examinarea bateriei în setul de verificări pentru sezonul rece.

Service Auto Rodna

Farurile și ștergătoarele, aspecte neglijate frecvent

Iarna vine la pachet cu o cantitate considerabilă de precipitații, dar și cu o vizibilitate redusă. Cu toate acestea, importanța farurilor și a ștergătoarelor este deseori subapreciată, șoferii apelând la ajutorul unui service doar atunci când apar defecțiuni majore.

Specialiștii Service Auto Rodna ne recomandă să nu ignorăm aceste două aspecte. Este important ca farurile să emită o lumină puternică pentru a crea vizibilitate șoferului, dar și pentru a face autovehiculul remarcat în trafic. Totodată, ștergătoarele trebuie să fie pregătite pentru a face față cu brio unor precipitații abundente.

Ce accesorii nu trebuie să lipsească din mașină în următoarea perioadă?

Pe parcursul întregului sezon rece, orice șofer responsabil trebuie să aibă în portbagaj:

  • cabluri electrice;
  • trusă de urgență;
  • lanțuri de zăpadă;
  • lanternă;
  • trusă de deszăpezit (mătură, racletă, spray pentru dezghețarea parbrizului)

E timpul pentru o vizită la Service Auto Rodna!

Service Auto Rodna este un atelier modern de reparații și revizii auto, care pune preț atât pe inovație, cât și pe calitate. Business-ul reunește o echipă de profesioniști în domeniul mecanicii auto, apreciați în Cluj pentru experiență, seriozitate și atenție la detalii, dar și o serie de echipamente moderne, de ultimă generație, asigurând clienților o experiență plăcută de fiecare dată. Orice vizită la Service Auto Rodna înseamnă servicii de înaltă calitate, profesionalism și promptitudine.

Dacă îți dorești să verifici stare mașinii tale și să o pregătești pentru venirea sezonului rece, te invităm să le faci cu încredere o vizită.

Service Auto Rodna

Date de contact:

Telefon » 0744 795 466
Programare online » rodnaserviceautocluj.ro/programare-online/  
Adresă » Str. Barbu Lăutaru, nr. 1, Someșeni, Cluj-Napoca
Program » Luni – Vineri: 08:00 – 17:00

Rodna în Cluj

Cu o experiență de peste 30 de ani în activitatea sa, brandul Rodna a devenit un reper cu tradiție pentru Cluj, fiind cunoscut atât pentru serviciile de service auto, cât și pentru proiectele complementare: Școala de Șoferi Rodna și proiectul Rodna Rent a Car.