Seri în Moscova … la Cluj: se apropie Festivalul de Film Rusesc

de | | 2 Minute

Festivalul de Film Rusesc » Seri în Moscova

Pasionații de cultura țărilor Estice vor avea ocazia să se familiarizeze cu societatea și cultura rusească, să o aprofundeze și să își satisfacă curiozitățile prin participarea la cea de-a II-a ediții a Festivalului de Film Rusesc „Seri în Moscova”, ce se va desfășura în perioada 8 -11 noiembrie 2018 la Cinema Victoria.

Festivalul este organizat de Vostok Group în parteneriat cu Centrul de Cultură și Știință Rus București și Cinema Victoria care și-au propus familiarizarea publicului român cu ceea ce însemna Rusia în trecut și în prezent. Organizarea activităților aferente din cadrul acestui eveniment cultural s-a realizat și cu ajutorul Goldeen Cargo, singura firmă de transport artă din România, care este și partenerul principal al Festivalului de Film Rusesc „Seri în Moscova”.

Seri in Moscova

Festivalul abordează acestă tematică inedită și îndrăzneață care ne stârnește curiozitatea pentru arta cinematografică rusească. Activitatea se va continua pe linia care s-a conturat anul trecut: îmbinarea categoriilor de filme într-un tot armonios, astel încât va creea o imagine complexă asupra societății rusești. Drept urmare și în acest an ne vom bucura de o categorie largă de genuri cinematografice precum dramă, război, istorie, thriller, comedie, romantic și filme bazate pe fapte reale. Pe lângă aceasta, filmele care vor fi difuzate sunt lansate în ultimii 2 ani și, mai mult decât atât, în cadrul festivalului vom avea parte de 3 proiecții în premieră.

Festivalul de Film Rusesc ” Seri în Moscova ” creează o îmbinare între arta contemporană a cinematografiei rusești cu societatea acestei culturi interesante. De aceea, în cadrul acestui eveniment se vor regăsi unele activități complementare destinate publicului, pentru că înțelegerea unei culturi diferite se face mai ușor în cadrul unor activități practice în care te poți implica activ.

Programul festivalului:

Joi, 8 noiembrie
17.00 – Gala de Deschidere a Festivalului
17.00 – 20.00 – Film „BOLSHOI”, dramă

Vineri, 9 noiembrie
16.00 – 18.00 – Chernobyl – Expoziție de Fotografie | Oxana Dvornic [Vernisaj]
17.00 – 18.00 – QUIZ
18.00 – 19.30 – Film „FRIDAY” comedie
20.00 – 22.15 – Film „VIKING” drama istorică PREMIERĂ

Sâmbătă, 10 noiembrie
16.30 – 18.00 – Atelier de ZENTANGLE (detalii în curând)
18.00 – 20.15 – Film „ANTRENORUL” dramă, sport
20.30 – 22.30 – Film „SOBIBOR„, dramă de război, PREMIERĂ

Duminică, 11 noiembrie
17.00 – 17.30 – Gala de Închidere a Festivalului
17.30 – 19.50 – Filmul „VREMEA CELOR DINTÂI” drama, thriller
20.30 – 23.00 – Filmul „MATILDA” dramă istorică, romantic, thriller PREMIERĂ

Evenimentul se adresează publicului larg, dar în special iubitorilor de film și însetaților de cultură, iubitorilor de nou și curioșilor.

Biletele se pot achiziționa de la recepția Cinema Victoria sau de pe site-ul Cinema Victoria (https://www.cinemavictoria.ro/rezervari) atât înaintea proiecțiilor, cât și în seara proiecțiilor.
MENȚIONĂM CĂ EXISTĂ UN NUMĂR LIMITAT DE LOCURI.

seri in moscova cluj festival