Seri de filme și discuții în cadrul campaniei 16 zile

de | | 2 Minute

În perioada 5 – 9 decembrie, în cadrul campaniei 16 zile de unitate, inspirație și acțiune împotriva violenței de gen, Institutul Român pentru Pace (PATRIR) alături de Alianța Clujeană | Cluj Alliance | Kolozsvári Szovetség (un grup de ONG-uri, instituții, autorități, companii private și persoane fizice) organizează seri de film la Cinema Arta și Cinema Florin Piersic.

Proiecțiile de film abordează teme precum violența domestică, hărțuirea sexuală, discriminarea de gen și alte provocări cu care se confruntă femeile și fetele în viața lor de zi cu zi.

În data de 5 decembrie, ora 18:00, la Cinema Arta, va avea loc proiecția specială a filmului Portrait of a Lady on Fire | Portrait de la jeune fille en feu (2019), urmată de o discuție cu publicul moderată de către Alexandra Columban. Prețul unui bilet este de 20 de lei, respectiv 15 lei preț redus (biletele cu preț redus pot fi achiziționate doar de la casieria cinematografului). Mai multe detalii despre acces și bilete: https://www.cinema-arta.ro/bilete

Între 7 și 9 decembrie, la Cinema Florin Piersic publicul este invitat să vizioneze: 7 decembrie, ora 19:00 – filmul Papicha (2019) oferit de către Institutul Cultural Francez din Cluj-Napoca, 8 decembrie, ora 19:15 – filmul Becoming Astrid (2018) oferit de către Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest (această proiecție va avea disponibile doar subtitrări în engleză), 9 decembrie, ora 19:00 – filmul Te Doy mis Ojos (2003) oferit de către Ambasada Spaniei în România. Prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar prețul redus este 13 lei. Mai multe detalii despre acces și bilete: eventbook.ro/hall/cinema-florin-piersic-cluj-napoca

seri de filme 16 zile

Accesul la aceste evenimente se va face în baza certificatului verde și se vor respecta regulile privind distanțarea sociala și purtarea măștii.

Serile de film fac parte din „Împreună pentru Cluj | Cluj Unites | Egyutt Kolozsvárért – 16 zile de unitate, inspirație și acțiune împotriva violenței de gen. Pe parcursul celor 16 zile (25 noiembrie – 10 decembrie) campania va desfășura o gamă largă de evenimente și activități în ClujNapoca, dar și la nivel internațional cu scopul de a combate violența împotriva femeilor și de a strânge fonduri pentru adăposturile pentru victimele violenței domestice din Cluj împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (DGASPC).

Mai multe informații despre » serile de filme de la Cinema Florin Piersic, Proiecția specială de la Cinema Arta și evenimentele campaniei.