3 semne care anunță necesitatea înlocuirii rulmenților

de | | 2 Minute

Cum știi că trebuie să înlocuiești rulmenții din cardul utilajelor tale industriale? 

Numeroase echipamente și utilaje industriale facilitează, în zilele noastre, fluxurile de muncă din cadrul fabricilor de producție din întreaga lume. Aceste tehnologii permit producția unui volum impresionant de muncă, ceea ce le oferă producătorilor posibilitatea de a satisface cererea consumatorilor aflată în continuă creștere. 

Datorită acestui aspect, funcționarea optimă a utilajelor industriale este crucială pentru buna desfășurare a activității. Căderile accidentale și neașteptate pot avea drept consecință pierderi semnificative pentru producători, iar deteriorarea rulmenților din cadrul echipamentelor poate duce, în timp, la astfel de situații neplăcute. 

În cele ce urmează, te invităm să descoperi câteva aspecte care anunță din timp că trebuie să efectuezi o înlocuire de rulmenți SKF

Lubrifierea inadecvată 

Lubrifierea inadecvată se află deseori printre principalele cauze ale deteriorării elementelor mecanice, iar acest lucru este valabil și când vorbim de rulmenți SKF. 

Lipsa lubrifierii, aplicarea unui produs nepotrivit sau a unei cantități neconforme cu recomandările producătorului de rulmenți SKF vor putea cauza probleme la nivelul componentelor. Dacă știi că nu ai acordat preț de mult timp atenția cuvenită acestui pas esențial de mentenanță a rulmenților, este posibil ca la nivelul acestora să fi apărut deja uzură, chiar dacă încă nu ai sesizat semne clare de disfuncționalități. 

Vibrații neobișnuite 

Dacă observi vibrații neobișnuite în timpul operării echipamentelor, acesta poate fi un semnal că rulmenții din cadrul acestora ar putea fi uzați și deteriorați. Fie că vorbim de rulmenți cu bile sau de alte tipuri, uzura va împiedica funcționarea optimă a acestora, elementele de rostogolire sau alunecare nemaiputând să asigure o mișcare lină. 

Acesta este unul dintre semnalele cruciale care anunță că trebuie să verifici și să înlocuiești cât mai repede acei rulmenți cu bile care prezintă semne de deteriorare și care emit astfel de vibrații. Altfel, riști ca durabilitatea și productivitatea întregului tău echipament să aibă de suferit. 

Zgomot excesiv 

Un alt semnal care anunță deteriorarea rulmenților din cadrul utilajelor tale este reprezentat de prezența unui zgomot excesiv în timpul operării. 

Aceste elemente sunt responsabile cu asigurarea mișcării de rotație dintre alte componente în cadrul utilajelor. Atunci când nu sunt întreținute corect și sunt pe punct de defectare, acestea nu vor mai putea funcționa lin, cauzând un zgomot neobișnuit, de frecare. 

Acestea sunt doar câteva dintre semnele ce anunță necesitatea înlocuirii rulmenților din cadrul echipamentelor industriale. Asigură-te că acorzi atenție acestora și că iei măsurile necesare de îndată ce le observi. Astfel, de vei bucura de performanța utilajelor tale pentru mai mult timp.