Semnare memorandum de colaborare româno-coreeană

de | | < 1 Minute

Semnare memorandum de colaborare româno-coreeană

Primarul Emil Boc și viceprimarul Dan Tarcea au primit astăzi, 12 august 2016, vizita Excelenței Sale, domnul Kim EUN-JOONG, Ambasadorul Coreei de Sud la București și a reprezentanților SBC (Small& medium Business Corporation) – Corporația Națională Coreeană de Întreprinderi Mici și Mijlocii.

Aceasta este prima vizită oficială a Excelenței Sale, Ambasadorul Coreei de Sud în municipiul nostru, de la preluarea mandatului său în martie 2016.

Delegația SBC efectuează vizite similare în Germania și Franța, cu același scop – dezvoltarea relațiilor bilaterale la nivel de IMM-uri din țările partenere, prin crearea unor programe de susținere în consultanță, training, marketing, incubare. Oficialii SBC au fost însoțiți în această vizită de 12 oameni de afaceri și proprietari de companii. Această colaborare a fost fructificată astăzi prin semnarea unui memorandum de înțelegere între Corporația de întreprinderi mici și mijlocii (CIMM), o organizație care reprezintă interesele IMM-urilor coreene și Municipiul Cluj-Napoca. CIMM a fost fondată în 1979 ca o agenție guvernamentală non-profit, care operează și administrează fondurile destinate promovării și dezvoltării IMM-urilor coreene. CIMM și Primăria Cluj-Napoca se angajează prin acest document să promoveze investițiile și cooperările industriale între întreprinderi mici și mijlocii coreene și române.

În cadrul întâlnirii de astăzi, delegația coreeană a lansat o invitație oficială Primăriei municipiului Cluj-Napoca de a face o vizita similară în Seul, în toamna acestui an.