Se redeschide Biserica Reformată de pe Ulița Lupilor!

de | | < 1 Minute

Se redeschide Biserica Reformată de pe Ulița Lupilor!

Duminică, 16 august 2015, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, va avea loc slujba festivă de mulțumire cu ocazia renovării Bisericii Reformate de pe Ulița Lupilor (strada Mihail Kogălniceanu)!

Momentul marchează redeschiderea oficială a porților bisericii către publicul larg, după perioada de renovare și restaurare care a durat un an și jumătate, timp în care biserica a fost închisă.

Evenimentul începe la ora 11:30, predica fiind ținută de către Kató Béla, episcopul Eparhiei Reformate din Ardeal, iar cuvântul de salut de către Fazakas Zsolt, preotul Parohiei Reformate Cluj-Centru. Se va adresa publicului și Maksay Ádám, proiectantul principal al lucrărilor de renovare.

Cel mai mare edificiu religios gotic cu o singură navă din Europa de Sud-Est, Biserica Reformată de pe Ulița Lupilor reprezintă unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Cluj-Napoca. Aspectul asemănător cu cel al unul castel medieval, colecția de blazoane mortuare și steme (cea mai bogată din România!), impresionanta orgă care datează încă din 1766, fiind a doua orgă ca mărime din țară (după cea a Bisericii Negre din Brașov) precum și acustica deosebită, fac din Biserica Reformată un spațiu religios special, dar și unul cu un deosebit potențial turistic.

Renumitele concerte de orgă vor fi și ele reluate, tot cu ocazia Zilelor Culturale Maghiare, pe perioada festivalului biserica putând fi vizitată între orele 10:00 – 19:00.