„Scriu și dăruiesc” pe Bulevardul Eroilor: conexiuni între artiști plastici, scriitori și clujeni

de | | 2 Minute

Cea de-a doua ediție a proiectului „Scriu și Dăruiesc”, organizat de FICT, începe în 15 mai

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania demarează în data de 15 mai proiectul „Scriu și Dăruiesc”, care are ca scop crearea unei legături între scriitori, artiști plastici și clujeni, dar are și o componentă umanitară.

Proiectul a demarat în anul 2021, la inițiativa scriitorului clujean Gabriel Bota, directorul Festivalului Internațional de Carte Transilvania. Artiștii plastici înfrumusețează colile de hârtie oferite de Natura Paper, pe care ulterior scriitorii lasă câteva rânduri și le dăruiesc trecătorilor.

„Ideea proiectului  Scriu și Dăruiesc este de a dărui persoanelor care trec pe B-dul Eroilor din Cluj- Napoca hârtii decorate de artiști plastici, pe care autorii invitați scriu fragmente din textele lor, proză sau poezie. Prima ediție a avut loc în luna iunie 2021, ideea fiind a scriitorului Gabriel Bota. Proiectul are și o componentă umanitară, sprijinim un proiect social sau cultural, dar nu condiționăm persoanele beneficiare să doneze, scopul nostru fiind interacțiunea scriitor-artist plastic- om care își dorește să ne cunoască. Cum s-a desfășurat proiectul anul trecut puteți vedea vizitând pagina noastră de Facebook, Scriu și dăruiesc”, a transmis Luminița Rusu, organizator FICT, responsabilă de proiect.

Scriu și Dăruiesc

Anul acesta organizatorii își propun să aducă alți scriitori și alți artiști plastici, pe Bulevardul Eroilor, în fața librăriei Book Corner Librarium. Donațiile strânse vor merge înspre organizarea ediției de anul acesta a Festivalului Internațional de Carte Transilvania.

„Întâlnirile au loc din luna mai până în septembrie sau octombrie, cum permite vremea. Anul acesta debutăm în luna mai cu două ediții în care va fi invitat scriitorul Gabriel Bota, iar colile de hârtie realizate manual, oferite de Natura Paper, vor fi decorate de o tânără artistă plastică, Florina Cușmir. Pentru luna iunie am invitat doi autori de literatură pentru copii, Horia Corcheș și Alex Moldovan, care au confirmat deja participarea la Scriu și Dăruiesc. În cadrul edițiilor din 5 și 12 iunie vom oferi copiilor posibilitatea de a-și decora singuri foile (ne vor ajuta câțiva voluntari), iar cu sprijinul unor sponsori dorim să le oferim și un mic cadou dulce”, a adăugat Luminița Rusu.

Așadar, scriitorul Gabriel Bota și artista plastică Florina Cușmir vă așteaptă duminică, 15 mai 2022, în fața librăriei Book Corner Librarium pentru a-i cunoaște și pentru a sta de vorbă.


Comunicat de presă