Școala în grădină pentru dascălii clujeni

de | | < 1 Minute

Învățătorii, profesorii, părinții clujeni și alte persoane implicate în educația copiilor se pot instrui în folosirea grădinii educaționale ca metodă de învățare, metodă aplicată cu succes în multe școli din Europa. În Norvegia, de pildă, profesorii și elevii grădinăresc împreună. Astfel, lucrând la fermă, copiii pot să-și fixeze cunoștintele teoretice dobândite în sala de clasa, într-un mod practic. În data de 28 octombrie 2015, dascălii clujeni interesați de această metodă de învățământ pot participa la cursul de formare – Grădina ca o resursă pedagogică, ce va avea loc la sediul Asociației Copacul Vieții/Életfa Családsegítő Egyesület Kolozsvár ( Bd. 21 Decembrie 1989, Nr 78), în intervalul orar 16:00 – 19:00.

„Acest curs va transmite metode practice de predare a elementelor din curricula școlară prin activități de observare a naturii si grădinărit și va oferi participanților instrumente educaționale pentru activitatea școlară de zi cu zi, promovând grădina ca o unealtă a procesului de învățare”, afirmă organizatorii, Asociația Română de Permacultură.

Cursurile si atelierele practice se desfășoară în cadrul proiectului „Educaţie pentru sustenabilitate: Grădina ca o resursă pedagogică pentru o dezvoltare durabilă”. Proiectul are o valoare de 73.793,84 Euro și este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Asociaţia Română de Permacultură a fost înfiinţată în 2010 fiind o mişcare de promovare a dezvoltării sustenabile a comunităţilor locale din România. Misiunea Asociaţiei este promovarea principiilor permaculturii respectiv grija faţă de pământ, grija faţă de comunitate şi împărţirea echitabilă a surplusului.

Pentru mai multe informații despre proiect și cursuri vizitați pagina de Facebook: Școala din Gradina. Înscrierile se fac pe adresa: [email protected] sau accesând formularul: http://goo.gl/forms/gjGggMeHBW până la data de 26 octombrie 2015 și nu implică costuri pentru participare.