Școala de vară Allegria – activități pentru vacanța de vară |#copii

de | | 4 Minute

Școala de vară Allegria – activități pentru vacanța de vară |#copii

O îmbinare între joc și educație ne propune școala de vară Allegria, prin activități complexe de dezvoltare personală, dar distractive. Vacanța de vară este mereu provocare atât pentru părinți cât și pentru copii. Pe de o parte, părinții caută să le ofere activități educative prin care micuții lor să își dezvolte anumite abilități, pe cealaltă parte, copii caută joaca și distracția. Allegria împlinește cu succes aceste două dorințe prin școala de vară pe care o organizează.

Educația văzută prin joc

Începutul lunii iulie este, cu siguranță, un început promițător. Vacanța de vară vine cu multe jocuri, activități, tabere, timp liber, evenimente. De altfel, există o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber pentru cei mici, pe durata vacanței de vară.  Dar cum sună conceptul de „teatru în vacanță”? Noi credem că foarte atractiv.  În perioada 8-13 iulie va avea loc școala de vară Allegria care propune un program complex de activități distractive, educative și creative. Cursurile vor fi organizate în fiecare zi la sediul Școlii de teatru Allegria.

scoala de vara allegria

Cum va arăta o zi la Școala de vară?

Școala de vară Allegria va conține două grupe de copii cu vârste diferite. Grupa de copii mari, cu vârstele între 7 – 12 ani, precum și grupa de copii mici care va include toți doritorii pasionați de teatru și improvizație cu vârste între 4 – 6 ani. 

Activitatea din cadrul școlii de vară presupune atât partea de teatru, cât și partea de improvizații. Exercițiile de improvizație au un rol benefic asupra micuților care se inițiază în acest domeniu. Scopul acestora este de a  contribui la stimularea creativității copiilor, printr-o formă distractivă și spontană, depășind limitele cursurilor clasice. Desigur, aici vor mai dobândi și capacitatea de a se transpune în pielea anumitor personaje, o activitate preferată a copiilor, pe care o încearcă frecvent chiar și în viața de fiecare zi, prin jocuri. Copii vor mai învăța să își conștientizeze și să își controleze emoțiile, printr-o serie de exerciții.

Pentru grupele de copii mari cursurile se vor desfășura pe parcursul a 3 ore, în intervalul orar 14:00-17:00. Copii din grupa mică vor începe la 17:30 și vor termina la ora 19:00. Ziua de curs va fi împărțită în două secțiuni: o parte se vor face improvizații, iar o parte va fi pregătirea pentru spectacolul de la încheierea școlii.

scoala de vara allegria

Spectacol de teatru susținut de copiii înscriși la Școala de vară Allegria

Finalul școlii de vară se va încheia cu punerea în scenă a unui spectacol de teatru, pe care copii îl vor pregăti pe parcursul cursurilor. Pentru scena de teatru care va fi jucată, copii vor beneficia de toate materialele necesare. Acesta se va susține la Cinema Dacia. Astfel, prin participarea la această școală de vară, copii au ocazia să își facă debutul pe scena teatrului.

Spectacole susține de cursanții Școlii de Teatru Allegria

Pentru confirmarea abilităților dobândite în urma cursului de teatru, fiecare cursant are ocazia să experimenteze propriu-zis viața pe scenă. De-a lungul timpului, la finalul fiecărui curs, fie copii, fie adulți s-a pus în scenă o piesă de teatru. Participarea a fost gratuită și s-au adresat publicului larg. Amintim aici piesa „Cenușăreasa”, care a fost jucată de către copiii care au terminat cursul, cu o lună în urmă. La aceeași piesă adulții pregătesc o reinterpretare modernă a poveștii clasice, căreia i s-a adăugat o doză considerabilă de umor. Ambele interpretări totuși se adresează și copiilor.

O altă piesă care i-a provocat pe cursanți și a fost apreciată de public este „Anotimpurile”, alături de tabăra de improvizație.

scoala de vara allegria

Părerile părinților

Părinții care au decis să își înscrie copii la un astfel de curs și-au exprimat mulțumirile. Scopul fiind acela de a dezvolta, Allegria susține activitățile într-un mod distractiv.

„Pentru copii este un mediu propice pentru a se descoperi. Improvizația da frâu liber imaginației , care este atât de bogată la copii . Lecțiile de dicție sunt extrem de folositoare , iar zâmbetul și bunătatea doamnei Diana Șerban întregește tot ansamblul .” Elena Picu (client)

Implicațiile pozitive asupra copiilor și efectele pozitive reprezintă, cu siguranță, aspectele motivante în alegerea acestei școli de teatru.

„E o ocazie extraordinară pentru copii de a fi ei înșiși. O îmbinare perfectă între a învăța, a te juca, a te bucura și a acumula cunoștinte.” Alexandra Badrea-Pop (client)

scoala de vara allegria