Școala de Toamnă- The City of Green Buildings

de | | 2 Minute

Școala de Toamnă- The City of Green Buildings

 

Studii de caz și metode practice pentru conceperea și transformarea clădirilor existente în clădiri verzi

Motivație
În contextul creșterii consumului de energie și resurse la nivel mondial, concomitent cu deteriorarea calității mediului, preocuparea pentru aplicarea unor soluții mai eficiente și cu un impact redus asupra mediului se resimte și în sectorul construcțiilor prin reorientarea spre clădiri “verzi”. În această direcție este necesară cunoașterea detaliată a principiilor care au în vedere minimizarea impactului negativ al construcției asupra mediului înconjurător, resurselor și localităților.
Dezvoltarea abilităților și competențelor viitorilor arhitecți și ingineri în domeniul clădirilor verzi, pentru a face față acestor noi exigențe, presupune o investiție pe termen lung care să depășească limitele activităților didactice convenționale.
În acest scop, de data aceasta sub emblema de ONG, The City of Green Buildings promovează în acest an un pachet educațional pentru studenții și masteranzii interesați în a dezvolta o carieră în domeniul clădirilor verzi, intitulat Școala de toamnă The City of Green Buildings, care urmărește trei direcții cu proiecte interesante, unde se dorește implicarea studenților cu rezultate demne de lăudat și idei mărețe. Aceste proiecte se regăsesc incluse în temele: Academy, Conference & Networking, respectiv Sustainable projects.
Dezvoltarea abilităților practice și întărirea celor teoretice, responsabilizarea studenților, familiarizarea cu sarcinile de lucru, implicarea în activități concrete cu finalitate practică clară, lucrul în echipă, vor fi doar câteva din beneficiile implicării în cadrul acestui pachet educațional.
Pe parcursul a două săptămâni participanții vor dezvolta concepte de clădiri verzi și vor realiza analize complexe asupra acestora, pornind de la tema ediției 2015 “To build or to transform?”.

AcesteaThe City of Green Buildings
http://thecityofgreenbuildings.com
[email protected]
+40 749395291
vor fi prezentate ulterior în cadrul conferinței “The City of Green Buildings Conference”, iar cele mai bune
lucrări vor fi premiate. De asemenea pe parcursul acestor două săptămâni vor fi prezenți la activități specialiști în recrutare ai partenerilor noștri, care vor descoperi studenți talentați.
Participanți

Cum se face înscrierea?
Accesând site-ul www.thecityofgreenbuildings.com, care vă stă la dispoziție pentru înscriere și înregistrare, dar nu numai.
Tot ceea ce trebuie făcut, este să trimiteți un CV și o scrisoare de intenție, iar în cel mai scurt timp veți fi contactați telefonic de către organizatori.

Când și unde va avea loc de data aceasta evenimentul?
Două locații cu viziune și potențial mare: Cluj-Napoca și Sibiu, în perioada 30 August – 13 Septembrie.
Proiectul durează două săptămâni în care participanții vor beneficia de cazare, transport în localitate, masă și materialele necesare pentru cursuri.

De ce să participi?
Fiind la a doua ediție, proiectul s-a dezvoltat, iar organizatorii au dobândit experiența necesară pentru a creea condițiile optime necesare participanților pentru a acumula noi cunoștințe și pentru a se dezvolta atât din punct de vedere profesional, cât și personal, punând în practică ideile conturate și cunoștințele dobândite pe băncile facultății.

Recunoaștere
La finalul stagiului, fiecare participant va primi un certificat de participare din partea TCOGB care va atesta participarea și principalele competențe dobândite în cadrul lui. Pentru obținerea acestui certificat este necesară implicarea activă în minim 85% din activitățile școlii de toamnă.

Partenerii ediției trecute:
Evenimentul a fost susținut de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Facultatea de Instalații, ASFIC, RoGBC, Federația SHARE, E.ON România, Secpral Pro Instalații, Amera Tower, NAI România, Testo România, Studium Green Campus, Instal Data Proiect, NGL, Maestro Restaurant și partenerii media: cluj.com, Radio Impuls, Instal News, revista Tehnica Instalațiilor, Campus Cluj, Campus București, Gazeta de Cluj, Digi24 și TVR Cluj.