7 schimbări mici cu impact mare în IT outsourcing
Bariera de intrare în industria de IT outsourcing este mică. Este un efort financiar relativ mic în a da startul unei astfel de firme de software development, în contrast cu alte industrii. În plus, anumite guverne oferă și beneficii fiscale pentru astfel de companii. Cu toate acestea există multă concurență în această industrie iar lupta pentru a fi în vizorul clientului potențial este mare.
Totuși, sunt câteva schimbări mici pe care le pot face firmele de IT outsourcing, cu un impact mare.
Ce își doresc firmele de IT outsourcing?
Obiectivele unei companii de IT outsourcing sunt bidirecționale și simultane. Una dintre direcții vizează partea de clienți noi, alta, recrutarea de talente. Cele două direcții sunt vitale pentru afacere și necesită resurse egale.
Ce poți face să te diferențiezi?
- Încearcă ceva diferit – să fii diferit în industrie nu este ușor. Investește în creativitate, mai ales când vine vorba de comunicarea ta, pentru a fi memorabil pentru clienții potențiali.
- Angajează un om de vânzări bun – dat fiind faptul că majoritatea proiectelor sunt de termen lung, chiar și o firmă de dimensiuni medii are nevoie de doar câțiva oameni de vânzări. De fapt, ai nevoie de unul sau doi oameni carismatici, curioși și pasionați. Asigură-te că aceștia au parte de un training aprofundat despre valorile companiei, proceduri și unique selling point al afacerii.
- Oferă-le oamenilor ceva se nu pot avea de la concurență – nu trebuie să fie nimic grandios. Iar un salariu mai mare nu rezolvă situația în majoritatea cazurilor. Mai ales când vine vorba de Millennials, ei sunt generația care au nevoie să simtă că au un impact real. Caută firme unde se pot exprima și sunt empowered.
- Ascultă–ți oamenii – nici acest lucru nu necesită strategii costisitoare. Este nevoie doar de un mecanism sau platformă unde angajații tăi se pot exprima liber. La AROBS s-a implementat și un proces decizional bottom-up. Astfel, inițiativele persoanelor din firmă contribuie la acțiunile firmei într-un mod valoros, fie că este vorba despre o campanie nouă sau chiar o valoare nouă incorporată în business ethos-ul companiei.
- Urmărește schimbările în comunitatea globală – când majoritatea companiilor se aliniază la politici verzi, nimeni nu poate ignora importanța acestora. În era noastră companiile sunt percepute ca și persoanele publice. Nu poți folosi campanii de CSR doar de dragul branding-ului. Dacă acțiunile de responsabilitate socială nu sunt consecvente și tratate cu transparență, pot avea un efect negativ asupra brandului companiei. Din nou, nu este nevoie de acțiuni grandioase și costisitoare. Doar de schimbări mici, dar sistemice.
- Creează o comunitate, nu doar un loc de muncă – acestă idee a fost recunoscută și de Facebook, care de atunci și-a modificat algoritmul în favoarea grupurilor și în detrimentul paginilor comerciale. Inițiativele ce construiesc comunități sunt mici dar au un impact mare. Totodată este adevărat că nu este ușor să construiești o comunitate. Este nevoie să creezi norme noi cu focus pe aceste acțiuni.
- Fii autentic – pe termen lung nu funcționează acțiuni care nu sunt create cu autenticitate, care afectează încrederea între management și angajați. Fii prezent când trebuie, fii pregătit să răspunzi la întrebări dificile, dovedește că asculți. Aceste lucruri se vor vedea și în exterior. Nu uita, fiecare membru al companiei este principalul brand ambassador.
Concluzie
Nu este ușor să te diferențiezi în industria de IT outsourcing, dar este necesar. Chiar și anumite schimbări mici și necostisitoare pot avea un impact pozitiv major.
La AROBS se lucrează constant pe acțiuni de construirea comunității și foarte multe campanii și acțiuni strategice s-au bazat pe inițiativele membrilor echipei. Astfel se creează, în loc de un simplu loc de muncă, un involvement space. Toate acestea au contribuit la o creștere a echipei AROBS la aproape 1000 de persoane, specializate pe industriile Automotive, Travel and Hospitality, Life Sciences, Enterprise Solutions și IoT.
Află mai multe, aici.
Comunicat de presă
Sursă imagine: Pixabay
Noutăți de la AROBS Transilvania Software » aici.