Schimbări în educație | Cum va arăta anul școlar 2019-2020

de | | 2 Minute

Schimbări în educație pentru noul an școlar

Conform Ministrului Educației, noul an școlar 2019-2020 va fi întâmpinat cu schimbări în educație și programa școlară prevăzută. Prin acestea, viitorul an școlar va avea o nouă structură pentru elevi și profesori.

Foto sus: Liceul teoretic „Lucian Blaga”

Primul semestru va începe pe 9 septembrie 2019 și va dura 15 săptămâni, până pe data de 20 decembrie. Elevii din clasele primare și din învățământul preșcolar vor avea o vacanță de o săptămână în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie.Faptul că primul semestru se va încheia pe 20 decembrie este din cauză că vacanța intersemestrială, care avea loc de obicei în jurul lunii februarie, a fost scoasă din programa școlară. Drept urmare, vacanța de Crăciun va fi prelungită și va ține până pe data de 12 ianuarie 2020, având astfel o durată de trei săptămâni. Aceasta reprezintă cea mai semnificativă schimbare pentru structura anului școlar.

Schimbări în educație 1

Semestrul al II-lea va începe pe 13 ianuarie 2020 și va ține până pe data de 12 iunie 2020. Vacanța de primăvară va avea loc între 4 și 21 aprilie. Pe 23 aprilie 2020, elevii se vor întoarce la cursuri, iar acestea se vor desfășura până pe 12 iunie, când va începe vacanța de vară.

Clasele liceale terminale vor încheia anul școlar pe data de 29 mai 2020. Elevii de clasa a VIII-a vor încheia studiile pe data de 5 iunie 2020. Aceste lucruri sunt datorate susținerii examenului de bacalaureat pentru liceeni, respectiv Evaluările Naționale pentru elevii din clasa a VIII-a.În ceea ce privește anul școlar curent, Ministrul Educației a anunțat că elevii de clasa a VII-a vor susține simulările Evaluării Naționale în perioada 11-13 martie. Așadar, aceste simulări vor avea loc în mai puțin de o lună. Elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională în perioada 21-29 iunie. După aceea, se vor afișa rezultatele finale și vor începe pregătirile admiterii liceale.

De asemenea, Ministrul Educației a anunțat că înscrierile pentru învățământul primar vor începe pe data de 4 martie 2019.