Schimbări în comportamentul consumatorilor în 2023. Ce trebuie să știi?
Odată cu creșterea prețurilor, este firesc ca obiceiurile de consum să se schimbe. Clienții devin mai cumpătați – nu neapărat în sensul de reducere a cheltuielilor, ci mai degrabă în ceea ce privește alegerea produselor și serviciilor. Dacă ești producător sau distribuitor, cererile consumatorilor finali se vor reflecta în comenzile plasate de colaboratorii tăi B2B, deci îți recomandăm să fii cu ochii pe datele din aplicația SFA dedicată departamentului de vânzări.
Utilizatorii unui SFA software vor putea observa rapid dinamica vânzărilor, deoarece au acces la comenzi și încasări din câteva click-uri. Urmărind istoricul comenzilor, vei putea să ai o imagine clară asupra viitoarelor solicitări ale colaboratorilor tăi. De asemenea, ca să fii pregătit să furnizezi produsele necesare, e recomandat să urmărești și comportamentul general al consumatorilor finali. Iată principalele elemente pe care trebuie să le știi despre obiceiurile clienților pentru a fi pregătit în anul 2023.
Forrester arată că în 2023, consumatorii vor fi mai selectivi decât până acum când vine vorba de decizia de cumpărare. Aceștia vor încerca să obțină calitatea maximă atât când vine vorba de achiziția produselor, cât și de cea a serviciilor. Precauția va fi, deci, definitorie pentru 2023 – așa că analizează care dintre produsele pe care le furnizezi se potrivesc cu așteptările consumatorilor finali, este posibil ca acestea să fie printre cele mai solicitate de către colaboratorii tăi.
Schimbările de comportament se întâmplă și în mediul online, după cum au subliniat specialiștii uneia dintre cele mai importante platforme de e-commerce, Shopify. În continuare, consumatorii vor să își rezolve problemele cu minimul de produse posibile sau, dacă este posibil, chiar cu un produs, mai ales când este vorba de produsele de înfrumusețare.
Deși există îngrijorări cu privire la creșterea prețurilor, pentru 77% dintre consumatori sustenabilitatea este unul din criteriile de bază pentru alegerea unui brand. De asemenea, aceștia preferă să cumpere în mod repetat aceleași produse, fidelizarea clienților fiind evidentă în industria de îngrijire personală și în industria alimentară. Următoarele în top sunt produsele pentru sănătate, produse pentru casă și cele dedicate animalelor de companie.
Așadar, consumatorii preferă să fie mai chibzuiți cu sumele cheltuite, preferând să aleagă produse de calitate și care se aliniază cu valorile și nevoile acestora. Utilitatea produselor pare să fie mai importantă decât împlinirea de moment pe care o oferă achiziția unui produs special, dar care nu îndeplinește așteptările în privința calității pe termen lung.
Odată ce ești conștient de aceste schimbări, îți va fi mai ușor să te adaptezi la cerințele colaboratorilor și să fii un furnizor prompt și de încredere. De altfel, indiferent de modificările ce apar în vânzări, vei avea mereu un element de stabilitate – tehnologia, cea care îți optimizează activitatea pentru a atinge potențialul maxim al afacerii.
Noutăți de la Optimall by AROBS » aici.