Schimb valutar – Informatii utile

de | | 2 Minute

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza o casa de schimb valutar? Cum se calculeaza cursul BNR sau cum isi calculeaza cursul de schimb valutar o casa de schimb? Doriti sa aflati cum sa depistati banii falsi sau care sunt cele mai des sau mai rar tranzactionate valute? Casa de schimb valutar Dallas Exchange va va raspunde la toate aceste curiozitati.

Dupa cum ii spune si numele, o casa de schimb valutar se ocupa cu tranzactii de vanzare-cumparare a valutelor. La baza tranzactiilor sta schimbul valutar care este suma cu care se schimba o moneda contra altei monede. Pentru schimbul valutar nu exista o suma fixa. Aceasta se calculeaza in functie de piata valutara, un sistem complex interbancar prin care se tranzactioneaza sume de bani in intreaga lume. Fluctuatiile acestuia depind de o multitudine de aspecte si evenimente care au loc pe plan global.

Cursul interbancar si cursul BNR

In fiecare zi, Banca Nationala a Romaniei stabileste un curs pentru toate tranzactiile care au loc in urmatoarea zi pe teritoriul tarii. Astfel rezulta cursul BNR, care este suma fixa de tranzactionare pe care o afiseaza cursul interbancar la ora 14:00.

Casele de schimb valutar nu se ghideaza dupa cursul BNR, ci dupa cursul interbancar. Asadar, in decursul unei zile, la casa de schimb valutar valorile de tranzactie pot creste sau scadea in functie de acesta.

Valute tranzactionate in Cluj

Dupa cum ne spun cei de la Casa de schimb valutar Dallas Exchange, in Cluj cele mai frecvent tranzactionate monede sunt: Euro, Dolar, Forint, Franc elvetian si Lira sterlina.
La polul opus, adica cu cea mai mica cerere, se afla urmatoarele monede: Coroana suedeza, Coroana norvegiana, Coroana Daneza, Yenul japonez, Dolarul australian si Zlotul polonez.

Cum stim daca avem bani falsi?

Cum iti poti da seama, fara sa fi expert, daca banii tai sunt falsi? Cand vine vorba de LEU, Dallas Exchange ne recomanda sa fim atenti la toate elementele de siguranta.
Acestea sunt: fereastra transparenta si filigram; microtextul; fluorescenta in lumina UV; firul de siguranta magnetic; elementul de suprapunere; banda iridiscenta.
Aspectul elementelor de siguranta variaza in functie de valoarea bancnotelor. Explicatii pentru fiecare element gasiti pe site-ul http://www.bnro.ro.
In momentul de fata, cea mai sigura verificare pentru bancnotele Euro este aspectul cromatic variabil al valorii inscriptionate. Daca inclinati bancnota in pozitie orizontala, valoarea imprimata va fi de culoare maro, iar daca tineti bancnota vertical, aceasta va fi de culoare mov. Se pare ca, momentan, acesta este singurul element de siguranta care nu a putut fi falsificat cu succes. Daca culoarea nu se schimba, este foarte posibil ca bancnota pe care o detineti sa fie falsa.
Cand vine vorba despre Dolarul american este necesar doar sa atingeti bancnota si sa palpati textura. Hartia pe care sunt imprimate bancnotele nu este disponibila in comert, iar compozitia ei si cea a cernelii sunt confidentiala. Pe bancnotele autentice, cerneala este usor in relief, astfel incat ar trebui sa simtiti textura ei.

Infiintata in 1998, Casa de schimb valutar Dallas Exchange are in momentul de fata cel mai competitiv curs valutar din Cluj, oferind clientilor zilnic cel mai bun curs din Cluj. Cu o lista de 11 valute, servicii de calitate, promptitudine si profesionalism, Dallas Exchange este o casa de schimb la care puteti apela cu incredere.
In functie de suma tranzactionata, Dallas Exchange ofera posibilitatea negocierii unui curs in avantajul dumneavoastra si nici nu se pune problema de vreun comision.

Website: http://www.schimbvalutarcluj.ro/