Schi în Austria: Cucerind ghețarul Kitzsteinhorn

de | | 2 Minute

Familia Mureșan a plecat în vacanța de iarnă în Austria ca să încerce pentru prima oară pârtiile de schi despre a căror faimă s-a dus vestea inclusiv la Cluj. Soții Mureșan și cei doi băieți ai lor au pornit marți de la Cluj având ca destinație localitatea austriacă Zell am See, din landul Salzburg.

Au ajuns pe seară în Viena unde au dormit o noapte, iar miercuri dimineața cu multă nerăbdare au parcurs cele patru ore și jumătate de drum, ajungând entuziaști în locul mult visat.

S-au cazat în vila Artz foarte cochetă și curată, cu două dormitoare separate, living room cu spațiu pentru servirea mesei, bucatarie complet utilată, telefon, radio, televizor plasmă și internet gratuit. S-au făcut comozi și au preparat repede ceva de mâncare în bucătăria apartamentului, dotată cu toate ustensilele de care are nevoie o familie aflată în vacanță.

Apoi întreaga familie s-a îndreptat cu mult elan spre pârtiile de pe ghetarul Kitzsteinhorn, care ajunge până la 3.000 de metri. Și-au achiziționat echipamentul necesar și câte un tichet de schi pe toată durata sejurului.

Copiii au fost înscriși la o școală de schi si snowboarding, iar părinții s-au avântat pe trasele de schi cu diferite grade de dificultate. Pauza între momentele de schi au luat-o într-un centru alpin, unde au servit ceai și vin fiert, admirând lumea vârfurilor de 3.000 de metri, de fapt o priveliște minunată cu cei 30 de „uriași” din Alpi, printre care se număra cel mai înalt munte din Austria, Großglockner.

Seara s-au retras în vilă unde la o cină gătită „în familie” au depănat fiecare cele mai impresionante momente ale zilei. Prețul pe sejurul de șapte nopți în Alpii austrieci pe care l-a plătit familia clujeană a fost de 146 euro/persoană. În Austria, a mai avut de achitat o taxă de stațiune de 1,2 euro/zi pentru fiecare adult și suma de 55 de euro, reprezentând curățenia finală a apartamentului.

Familia Mureșan și-a achiziționat pachetul turistic de la agenția Crisoldo Tur, urmând urmatorii pași:

Pasul 1: A intrat pe site-ul www.crisoldotur.ro și a accesat rubrica de „Cazare”.

Pasul 2: A urmărit pozele având „inscriptionate” fulgul de nea (reprezentând pachetele turistice pentru sezonul de iarnă).

Pasul 3: Soții Mureșan au selectat Apartamentele Artz din localitatea Zell am See, Austria.

Pasul 4: Au completat câmpurile din partea de jos a paginii cu datele personale (nume și prenume, adresă de e-mail, telefon), pentru a se autentifica și a cere oferta.

Pasul final 5: Au primit oferta care a venit foarte prompt de la agenție și au achiziționat-o.

Cei interesați să-și petreacă vacanța de iarnă în Alpii austrieci, dar și în alte zone turistice la fel de spectaculoase, din Italia și Bulgaria, pot afla mai multe informații accesând www.crisoldotur.ro.

Crisoldo Tur Cluj